11:19, čet, 25. Apr

V Mariboru na enem mestu zbrana smetana slovenske gimnastike





Športna dvorana Tabor v Mariboru bo v nedeljo, 11. oktobra, gostila 48. izvedbo Šalamunovega memoriala. Gre za gimnastično tekmovanje v spomin na telovadca Ivana Šalamuna, ki se je leta 1961 pri izvajanju vaje na gibljivi deski ponesrečil in tri dni kasneje za posledicami padca umrl. Tekmovanje bo štelo tudi za državno prvenstvo.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Od leta 2005 je to tekmovanje kar osemkrat zapovrstjo štelo za točke svetovnega pokala. Zaradi selitve svetovnega pokala v Ljubljano so organizatorji, DŠR Železničar, ŠD Center Maribor in ŠD Studenci, znova prešli na mednarodno tekmovanje, ki je tudi letos potrjeno s strani Mednarodne gimnastične zveze kot uradno mednarodno tekmovanje.

Nastopilo bo 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Slovaške, Srbije, Albanije, Romunije, Makedonije, Irana, Egipta, Kostarike in Slovenije.

V nedeljo, 11. oktobra, ob 10. uri, bodo tekmovanje pričele mlajše kategorije, U 12 pri dekletih in U 14 pri fantih, ob 13. uri sledijo mladinke in mladinci ter ob 16.30 članice in člani.

Tekmovanje v absolutni kategoriji pri moških bo štelo tudi za državno prvenstvo, kar pomeni, da se ga bodo udeležili vsi najboljši slovenski telovadci, tudi Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Rok Klavora, Žiga Šilc in Alen Dimic. Med telovadkami bodo v članski kategoriji med drugimi tekmovale tudi Teja Belak, Tjaša Kysselef, Ivana Kamnikar in Carmen Horvat.

V soboto dopoldan, s pričetkom ob 10. uri, bosta v dvorani Tabor potekali domači tekmovanji za pokal ŠD Center Maribor – memorial Milana Hrastovca (moška športna gimnastika) in za pokal ŠD Studenci (ženska športna gimnastika).

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.