20:56, čet, 18. Apr

V Mariboru kmalu dva mednarodna hokejska dogodka





Maribor bo konec marca in v začetku aprila gostil svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske. Na njem bo slovenska članska izbrana vrsta merila moči z reprezentancami Nizozemske, Velike Britanije, Severne Koreje, Avstralije in Mehike. Kot nekakšen uvod v prvenstvo pa se bo pred tem odvil še mednarodni hokejski turnir za otroke stare do 10 let Maribor cup. Na svetovnem prvenstvu v hokeju za ženske (divizija II, skupina A), ki bo v Ledni dvorani Maribor potekalo med 31. marcem in 6. aprilom letos, bodo omenjene reprezentance odigrale skupno 15 tekem.

Vir: hokej.si
Vir: hokej.si

Ogled tekem bo brezplačen, z namenom, da v čim večjem številu navijamo za domače Risinje. Prvouvrščena ženska reprezentanca bo na koncu napredovala v višji razred tekmovanja. Doslej je Ledna dvorana Maribor že mnogokrat gostila slovenske reprezentance vseh starostnih kategorij na pripravah in prijateljskih tekmah.

“Prav tako smo v njej organizirali že več svetovnih prvenstev za ženske in mladince do 18. leta starosti. Pri tem smo pridobili precej izkušenj in veseli nas, da sta Mednarodna hokejska zveza in Hokejska zveza Slovenije izvedbo svetovnega prvenstva za ženske ponovno zaupali Hokejsko drsalnemu klubu Maribor,” so sporočili iz kluba.

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva se bo v Ledni dvorani 24. in 25. marca odvil še mednarodni hokejski turnir Maribor cup, na katerem bo sodelovalo 24 hokejskih ekip starostnih kategorij do 8 let in do 10 let iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije. V času turnirja za malčke bo pred dvorano tudi manjši zabaviščni park za otroke.

“Od obeh omenjenih mednarodnih hokejskih dogodkov si lahko Maribor, ki letos nosi naziv Evropsko mesto športa, ob športnem vidiku obeta še različne druge pozitivne učinke. Med njimi velja izpostaviti nastanitve udeležencev in njihovih spremljevalcev v tukajšnjih hotelih ter prepoznavnost mesta in njegove ponudbe,” so še dodali v Hokejsko drsalnem klubu Maribor. 

Razpored tekem

Sobota, 31. marec 2018
13.00 Velika Britanija – Avstralija
16.30 DLR Koreja – Nizozemska
20.00 Slovenija – Mehika

Nedelja, 1. april 2018
13.00 Velika Britanija – DLR Koreja
16.00 Avstralija – Mehika
20.00 Nizozemska – Slovenija

Torek, 3. april 2018
13.00 Nizozemska – Avstralija
16.30 Velika Britanija – Mehika
20.00 DLR Koreja – Slovenija

Sreda, 4. april 2018
13.00 Mehika – Nizozemska
16.30 Avstralija – DLR Koreja
20.00 Slovenija – Velika Britanija

Petek, 6. april 2018
13.00 DLR Koreja – Mehika
16.30 Nizozemska – Velika Britanija
20.00 Slovenija – Avstralija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.