03:19, čet, 25. Apr

V Mariboru danes sedmi salon vinskih in delikatesnih dobrot





V mariborskem hotelu Habakuk bo danes sedmič doslej potekal mednarodni sejem vina, delikates in kulinarike Salon VinDel, ki ga vsako leto pripravlja zavod SloVino. Na salonu bodo na več kot 200 promocijsko-degustacijskih mizicah predstavljali vina in delikatese višjega kakovostnega razreda in avtohtone dobrote.

Kot je povedal direktor SloVina Dejan Baier, bo na salonskem sejemskem delu mogoče dobrote okusiti, obiskovalcem pa bodo omogočili tudi pogovore z vinarji in ostalimi avtorji okusov. Novost letošnjega salona je soba laškega rizlinga, ki bo namenjena spoznavanju značilnosti omenjene sorte.

V sklopu prireditve so pripravili tudi strokovni program, ob tem pa se bodo zvrstile vodene tematske degustacije vin in kulinaričnih posebnosti. Nosilne teme letošnjega dogodka so malvazije, laški rizlingi, vinski in wellness koktajli ter prekmurska šunka.

Organizatorji bodo v sklopu dogodka diplome podelili novi generaciji sommelierjev, vinarjem iz štirih držav pa podelili odličja mednarodnega ocenjevanja laškega rizlinga. Manjkale ne bodo niti masaže z oljem iz grozdnih pečk in še nekatera presenečenja.

Svoje znanje bodo na salonu predstavili vinarji, sirarji, medarji, peki domačega kruha, čokolatierji, slaščičarji, oljarji in ostali ponudniki dobrot višje kakovosti. Manjkale ne bodo niti dimljene ribe, ekološko pridelane žitarice, sokovi, začimbe, mesnine, marmelade in čokolade. Na pokušnjo bo domača in mednarodna kulinarika, predstavile se bodo izbrane restavracije s svojo ponudbo.

Po besedah Baierja je namen prireditve obiskovalcem in ponudnikom omogočiti najboljše doživetje okusov, razvoj novih poslovnih vezi ter dvig kulture omizja s poudarkom na prenosu znanj in dobrih praks.

vino1

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.