16:27, čet, 25. Apr

V Mariboru brezplačna vodenja po mestu





Zavod za turizem Maribor – Pohorje v sodelovanju z lokalnimi ponudniki in kulturnimi ustanovami organizira vsako soboto od julija do oktobra brezplačna turistična vodenja po Mariboru. Ta niso namenjena le tujim obiskovalcem, ampak jih priporočajo tudi domačinom, ki se pogosto niti ne zavedajo lepot in zanimivosti svojega mesta.

lent iz zraka

Pričetek enournih vodenj po starem mestnem jedru, ki so tudi tematsko obarvana, je vsako soboto ob 10. uri izpred Turistično-informacijskega centra (TIC) Maribor pred frančiškansko cerkvijo v središču mesta, zaključek pa pred Hišo Stare trte na Lentu.

Vodenja potekajo v slovenskem in angleškem jeziku. “Namen brezplačnih turističnih vodenj je v najbolj obiskanih mesecih zagotoviti dodatno turistično ponudbo za individualne obiskovalce in povezati raznolika področja turistične ponudbe, hkrati pa s pomočjo organiziranih turističnih vodenj prispevati k večjemu obisku posameznih ponudnikov,” pravijo v Zavodu za turizem Maribor – Pohorje.

Maribor s Pohorjem sicer tudi letos beleži rast turističnega obiska. V prvih štirih mesecih letošnjega leta ga je obiskalo 47.000 ljudi, ustvarili pa so okoli 79.500 nočitev. S tem so v mestu zabeležili 40-odstotno, na ravni celotne destinacije pa 30-odstotno rast nočitev.

Poleg domačih gostov v štajersko prestolnico najpogosteje prihajajo gostje iz Avstrije in Nemčije, sledijo jim Hrvati in Srbi, pa tudi gostje iz bolj oddaljenih držav. Slabo tretjino gostov predstavljajo slovenski obiskovalci, ki so pomembni predvsem v zimskem času, ko prihajajo na smučanje, približno 70 odstotkov je gostov iz tujine.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.