00:05, pet, 26. Apr

V Mariboru bodo razpravljali o razvoju brezplačnega interneta





Prihodnji teden se bodo v okviru mednarodne konference Wireless Battle of the Mesh v8 srečali slovenski in tuji strokovnjaki, ki sodelujejo pri razvoju brezplačnega in skupnostnega interneta. Iniciativa si prizadeva ponuditi odgovor na vpliv gospodarskih lobijev z vzpostavitvijo brezžičnih omrežij v lasti in upravljanju skupnosti.

foto STA

Konferenca bo potekala med 3. in 9. avgustom v Domu obrambe Pekre v Mariboru. “Ob vse večjem uveljavljanju novih tehnologij pri vsakodnevnih in demokratičnih procesih naših družb je naloga pred nami razvoj in udejanjanje vključujočih in emancipatornih potencialov informacijsko komunikacijskih tehnologij”, so pojasnili organizatorji dogodka.

Po njihovem mnenju je ključ do doseganja brezplačnega brezžičnega omrežja v lastni skupnosti v tem, da si ga zgradimo sami, zato bodo strokovnjaki na področjih brezžičnih odprtokodnih omrežij na konferenci soočili tehnološke rešitve za dosego in nadgradnjo teh ciljev.

Letošnji dogodek Wireless Battle of the Mesh, ki vsako leto poteka v drugi državi, je osmi po vrsti. V Mariboru ga bo gostila mariborska civilna pobuda W-lan Slovenija, ki povezuje slovenske prostore in posameznike v samostojno in neodvisno brezžično omrežje po Sloveniji.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.