15:59, pet, 19. Apr

V Mariboru bo Nacionalni mladinski posvet 2017





V Mariboru bo v ponedeljek in torek potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2017,  ki je namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem, predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade.
S posvetom želijo mladinskemu sektorju ponuditi teme, ki so danes najaktualnejše in predstavljajo skupen izziv. Obravnavali bodo teme, ki so povezane s hitrim tehnološkim razvojem in digitalizacijo družbe, zato bo rdečo nit posveta vprašanje, ali je čas za digitalno mladinsko delo.

Saša Pelko, podžupan MO Maribor je povedal kakšen je namen tega mladinskega posveta.

Dogodek bo potekal v Narodnem domu in v Lutkovnem gledališču (v Minoritih). Letošnji posvet bo pripravljen v organizaciji treh partnerjev – Urad RS za mladino, Mladinski svet Slovenije in Mestna občina Maribor ter s sodelovanjem Mladinskega kulturnega centra Maribor ter Mestnega Mladinskega Sveta Maribor.

Posveta se bodo poleg več kot sto prijavljenih predstavnikov mladinskega sektorja iz vse Slovenije udeležili tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, v.d. direktorja Urada RS za mladino Rok Primožič ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl.

Več informacij na spletni strani Nacionalnega mladinskega posveta 2017.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.