21:51, čet, 28. Mar

V Maribor prihaja Moskovski cirkus na ledu





Konec januarja se v sklopu tradicionalne novoletne evropske turneje 2017-2018 v Slovenijo vrača svetovno priznani Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove. Prvo gostovanje bo v Mariboru, in sicer 20. januarja v dvorani Tabor. Organizatorji napovedujejo spektakel vragolij in vrhunske akrobatike.

Vir: Facebook MoscOw Circus On Ice
Vir: Facebook MoscOw Circus On Ice

Od 20. do 22. januarja se moskovski cirkusanti po nastopih v Franciji, Švici, Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem gostovali po slovenskih mestih. Sledile bodo štiri predstave: prva bo 20. januarja v mariborski dvorani Tabor, dan kasneje bosta kar dve na sporedu v ljubljanski Hali Tivoli, 22. januarja pa se bo cirkus na ledu ustavil še v koprski Areni Bonifika. Po napovedih naj bi najnovejša predstava Moskovskega cirkusa na ledu bo očarala s pisanimi kostumi, izjemnimi posebnimi učinki in triki z vrtoglavo dinamiko. Na drsalkah bodo nastopili celo vrvohodci in akrobati. “V dveh urah boste doživeli ekstravaganco, avtentično cirkuško umetnost in prekrasno glasbeno ter svetlobno predstavo,” napovedujejo organizatorji in naznanjajo, da so poleg posamičnih pripravili tudi družinske vstopnice.

Osvajajo milijone
Cirkus na ledu je kot prvi tovrstni cirkus na svetu leta 1964 ustanovil priznani sovjetski cirkuški režiser A. G. Arnold: “Tako drznih in originalnih idej ne bi mogli oživeti brez njegovih izkušenj iz cirkusa, filma, glasbenih nastopov, baleta na ledu in iz estrade, kot tudi ne brez sodelovanja najboljših baletnih koreografov, slikarjev, cirkuških umetnikov in skladateljev.” V več kot pol stoletja delovanja je kolektiv navdušil več kot 200 milijonov gledalcev v več kot 50 državah po svetu in še danes premika meje v svojem žanru.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.