13:08, tor, 16. Apr

V Hotelu Piramida razstava “Plakat miru”





Že 28. leto zapored, Lions zveze celotnega sveta, pripravljajo mednarodni likovni natečaj z geslom „Mir povezuje“. Natečaja se udeležujejo tudi učenke in učenci osnovnih šol Kamnica, Pesnica in Rada Robiča Limbuš, s katerimi sodelujejo v Lions Klubu Piramida Maribor.

vlcsnap-2016-02-10-15h01m00s58

Letošnje geslo natečaja, v okviru katerega so učenci omenjenih osnovnih šol naredili likovna dela, je „mir povezuje“. Zmagovalcu natečaja, ki ga izbirajo v ZDA, pritiče denarna nagrada v dolarjih. „Lahko smo ponosni, saj se je že dvakrat zgodilo, da so se dela učencev in učenk naših osnovnih šol uvrstila v finalni izbor izmed vseh zbranih del iz celotnega sveta,” razlaga Matjaž Bertoncelj, član Lions klub Maribor Piramida. Razstava, ki jo bodo otvorili jutri, je na ogled v Art kavarni Hotela Piramida.

vlcsnap-2016-02-10-15h01m12s7

Lions Klub Piramida Maribor je sicer znan po svoji dobrodelnosti. Tako tudi letos pripravljajo nekaj dogodkov, namen katerih je zbiranje sredstev za pomoči potrebne. Bertoncelj pravi, da bodo v sodelovanju z ženskim klubom Zarja, priredili lionističen dobrodelni ples, ki bo 17. aprila v Hotelu Habakuk. “Bili so časi, ko so v Mariboru prirejali tovrstne plese, zato se bomo spomnili teh časov in ob tem zbrali tudi nekaj sredstev, ki jih bomo namenili tistim, ki to zares potrebujejo,“ še dodaja Bertoncelj.

vlcsnap-2016-02-10-15h01m24s134

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.