17:31, čet, 25. Apr

V Elektru Maribor zagotovili oskrbo skoraj vsem odjemalcem





Na območju Elektra Maribor se je stanje po posledicah, ki sta jih zadnje dni pustila zmrzal in žled, bistveno izboljšalo. V četrtek zvečer je bilo brez napajanja prvič manj kot 900 odjemalcev. Kot danes sporočajo iz podjetja, so 99 odstotkom svojih odjemalcev na srednji napetosti že zagotovili oskrbo.

Sodelavci Elektra Maribor, ki pokriva več kot 214.000 odjemalcev severovzhodne Slovenije, medtem nadaljujejo svoje večdnevno delo na nizkonapetostnem omrežju. “Odjemalce prosimo, da jih pri tem podprejo s pozitivnimi besedami. Pred nami je še veliko dela, saj je veliko odjemalcev še vedno že več dni brez električne energije, razmere pa se zaradi napovedanega vetra lahko znova zaostrijo,” so povedali v podjetju.

Vse prebivalce opozarjajo, naj se ne približujejo poškodovanim daljnovodom in naj sami ne skušajo odstranjevati dreves, ki so padla na vodnike, saj so ti še vedno lahko pod napetostjo. Prav tako naj ne skušajo odstranjevati poškodovanih žic, kablov ali drogov.

Vse posameznike, ki naletijo na tovrstno nevarnost, v Elektru Maribor pozivajo, naj se vodov ne dotikajo in naj vse električne napeljave obravnavajo, kot da so pod napetostjo.

Odjemalci, ki so še vedno brez napajanja, pa naj to javijo na brezplačno telefonsko številko 080 21 05.

Prvi mož Elektra Maribor Boris Sovič je v četrtek povedal, da si njihove ekipe prizadevajo za čim prejšnjo odpravo preostalih napak, a prehajajo v vedno bolj zahtevne in višje predele z razgibanim terenom in je zato sanacija vse težja. Kdaj bodo vsi odjemalci prišli do elektrike, še ni mogel natančno napovedati.

unnamed

Vir: STA

Druge novice

Comment

  • davorin

    9 februarja, 2014

    že 10 dni brez elektrike kot v dobi kremenčovih

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.