22:24, čet, 28. Mar

V dvorani Tabor obnavljajo parket, kam pa športniki?





V dvorani Tabor te dni menjujejo 30 let star parket. Na dobro novico, da so v Športnih objektih Maribora dočakali obnovo, pa meče slabo luč dejstvo, da obnova teče prav v času vrhunca športne sezone. Končali naj bi sredi februarja.

dvorana tabor obnova parketa

Parket v dvorani Tabor je mestoma odstopal in ogrožal varnost športnikov. Namestnik direktorja Športnih objektov Maribor Aleš Antolinc je potrdil: “dejansko so se že pojavljale treske iz parketa, ki jih več nismo mogli krpat, le prelepili smo jih s trakovi ali zakitali.“. Konec decembra 2014 so dočakali obnovo, a bo ta trajala še vsaj mesec in pol, kar pomeni, da so številni športniki – ob vrhuncu sezone! – izgubili prostor za treninge in tekme: “Nam je žal… Razpis in vsi roki, ki so bili s tem povezani, so potekali v poletnem času. Takrat bi bilo najboljše, da bi se parket delal, ampak se je zavleklo.

dvorana tabor obnova parketa 3

Če se je 30 let čakalo, bi se lahko še 3 ali 4 mesece, da vsi končamo sezone! […] ” je zgrožen Sebastijan Škorc iz odbojkarskega kluba ŽŠD Maribor. Ker je 150 tisoč evrov težka investicija namenski denar Mestne občine Maribor, so predstavniki slednje želeli, da se obnova začne konec leta 2014 (denar za obnovo so namreč zagotovili v tem proračunu). “Tako pač je, ko o športu odločajo tisti, ki se ne zavedajo, kaj to pomeni. […] Lahko bi ti ljudje prišli pa kaj vprašali. Jaz na primer vem kako je v športu, ne vem pa kako je s papirji delat,” dodaja Škorc.
Po poročanju Večera, naj bi na mariborski občini pojasnili, da bi bila še ena sprememba izvedbenega roka nedopustna, saj bi lahko prišlo tudi do odškodninskega zahtevka izvajalca. Tako se morajo športniki preprosto sprijazniti z vsakodnevnimi selitvami: “Imamo uro in pol treninga v fitnesu dvorane Tabor… po 10ih minutah, ko se vsaj malo ohladimo, se selimo v Lukno na trening z žogami. Nimamo časa za tuširanje, igralci mokri in zašvicani stopijo na mraz, zima je, prehladi so tu… potem se drugi dan selimo v Hoče, v sredo smo na Ilihu, tako se selimo iz dneva v dan!”

dvorana tabor obnova parketa 5

Podrobnosti v oddaji občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.