13:35, čet, 28. Mar

Uspešen cestni tek v Brezju





Člani Športnega društva (ŠD) Brezje Maribor so že dvanajstič zapored uspešno izvedli cestni tek v Brezju. So pa že drugo leto zapored v projekt vključili tudi otroke, tokrat OŠ Draga Kobala. Letos je na predteku teklo kar 250 učencev.

Foto: David Zelnik
Foto: David Zelnik

Sončno sobotno dopoldne je najprej v Brezje na rekreativni tek privabilo 250 učencev OŠ Draga Kobala, ki so se ga udeležili učenci vseh treh triad. Že drugo leto zapored so člani ŠD Brezje bili uspešni in v naravo privabili tudi najmlajše. S tem želijo spodbuditi mlade, da svoj prosti čas izkoristijo aktivnejše in naredijo nekaj za svoje telo. Po besedah ravnatelja šole Aleksandra Jeršiča, tudi sicer skrbijo, da se njihovi učenci gibajo in skrbijo za zdrav način življenja.

Že 12. leto zapored so člani ŠD Brezja priredili cestni tek za odrasle, katerega se je udeležilo več kot 130 tekačev in tekačic, ki so tekli po 9 km dolgi trasi. Tako otroke kot odrasle je na startu spremljala podžupanja Mestne občine Maribor Jelka Černivec.

Teka se je udeležil tudi direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač, sicer tudi član ŠD Brezje. V tekaškem duhu je v cilj pritekel skupaj s trenerjem Dragom Adamičem, po teku pa na facebook profilu zapisal: “V cilj sva skupaj pritekla s trenerjem Dragom Adamičem, kateri je naš futsal klub Brezje prvič pripeljal v končnico državnega prvenstva.”

reakreativni tek šd brezje za otroke in odrasle (21), foto BK TV

Več v Občinskem informatorju, jutri ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.