00:36, čet, 25. Apr

Upokojil se bo, ko bo želel





Igor Tičar, rektor Univerze v Mariboru, je danes pred novinarji zagotovil, da se bo upokojil najhitreje septembra 2019: “Noben me ne sili, da se moram upokojit. Ne vem kako vi razumete zakonodajo ali kakorkoli že, ampak jaz se bom upokojil takrat, ko bom želel. In z ženo sem se dogovoril, da do leta 2019 delam.”

prof. dr. Igor Tičar

Tako se je Tičar danes odzval na dosedanja poročanja in navajanja, da bi se moral (po novi zakonodaji) upokojiti oktobra letos. Prepričan je, da z nadaljevanjem delovnega razmerja ne bo kršil nobene zakonodaje. “Ne more nek zakon veljati retrogradno, to vemo vsi,” je dejal. Vztraja, da je bil izvoljen “na funkcijo za mandat štirih let in jaz bom ta mandat oddelal.”
UM seja upravnega odbora 1
O tej temi pa so prejšnji teden razpravljali tudi na seji upravnega odbora Univerze, kjer so sklenili, da potrebujejo (ponovno!) uradno pojasnilo Ministrstva za javno upravo. Ugotovili so namreč, de ne vedo natančno kdo je pristojen za odločanje o upokojitvi. Iz že pridobljenega mnenja pristojnega ministrstva naj bi sicer izhajalo, da so to člani upravnega odbora (najvišjega organa upravljanja Univerze), ampak se bodo še enkrat prepričali.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.