11:28, pet, 17. Maj

Upnikom ŠC Pohorje priznanih za 66 mio EUR terjatev





V stečajnem postopku Športnega centra Pohorje je do predpisanega roka 329 upnikov prijavilo za skupaj skoraj 88,5 milijona evrov terjatev. Kot je razvidno iz danes objavljenega poročila na spletni strani Ajpesa, jih je stečajni upravitelj Drago Dubrovski priznal za dobrih 66 milijonov evrov, od tega 14,5 navadnih in 33,6 milijona ločitvenih.

unnamed

Največjo terjatev, ki pa je le pogojno priznana, je prijavil Smučarski klub Branik, in sicer v višini skoraj 19 milijonov evrov. Država je prijavila za šest milijonov evrov terjatev, med bankami pa je bila z dobrih pet milijonov evrov najbolj izpostavljena NLB, Banka Koper pa z 1,2 milijona evrov terjatev.

Pooblaščena cenilca sta v stečajnem postopku ocenila tudi vrednost stečajne mase propadlega mariborskega ponudnika smučarskih in nočitvenih zmogljivosti. Njena skupna tržna vrednost znaša 23,6 milijona evrov, likvidacijska pa skoraj 19 milijonov evrov.

Propadlo podjetje ima sicer med drugim še vedno v lasti 23.000 delnic oziroma slabo petino družbe RTC Žičnice v Kranjski Gori ter 24-odstotni delež v družbi GTC Kope.

Dubrovski razloge za propad podjetja vidi v preambiciozno zastavljenih investicijah, napačnem poslovnem modelu, prepletenosti s povezanimi družbami in neuspešnem vodenju podjetja v zadnjih letih, ki mu ni uspelo izpeljati prisilne poravnave. Kot je še razvidno iz poročila, bi se postopek lahko zavlekel vsaj do leta 2020 in bi povzročil za okoli 800.000 evrov stroškov.

Športni center Pohorje je v stečaju od oktobra lani, kljub temu pa je letošnja zimska sezona zagotovljena. Žičniške naprave je prevzelo občinsko podjetje Marprom, s hoteli, ki so prešli v last Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), pa upravljajo Terme Maribor.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.