18:29, sre, 24. Apr

Univerza v moralnem prostem padu





Minuli teden si je bilo še nemogoče zamišljati, da bi na Univerzi v Mariboru kaj doseglo moralno sprijenost početja Klavdija Logožarja. A je odgovornim v rektoratu to uspelo. S tem, ko z zavajanji branijo plagiatorja, so se še bolj blamirali, kot se je dekan ekonomsko-poslovne fakultete, v Dnevniku piše Tomaž Klipšteter.

Univerza_Maribor

Dejstva so znana. Študija, ki jo je Logožar leta 2008 prodal Darsu, ga je razgalila kot brezsramnega prepisovalca. Ukradel je celotno avtorsko delo svoje študentke, katere mentor je bil pri pisanju diplomskega dela.

O nemorali njegovega početja ne kaže razpravljati. Edini, ki nočejo prepoznati dejstev in primerno sankcionirati Logožarjevih prestopkov, sedijo v vodstvu mariborskega rektorata. Rektorjevi se trudijo prepričati javnost, da Logožar ni plagiator, češ da je na naslovnici kopirane študije zapisal tudi študentkino ime.

Vodstvo univerze v moralnem prostem padu do zdaj ni niti pomislilo na to, da bi se javno opravičilo prizadevni diplomantki. Pač pa skušajo neoprostljivi greh univerzitetnega profesorja zreducirati v civilnopravni spor med diplomantko in dekanom, z utemeljitvijo, da je Logožar pisal študijo kot samostojni podjetnik, ne pa kot profesor.

Med rektorsko volilno kampanjo je Tičar obljubljal: “Osebno bom skrbel, da bo celotni širši vodstveni tim na univerzi deloval na principu sodelovanja s študenti!” V kontekstu afere Logožar ima ta napoved boleče ciničen prizvok, še piše komentator.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.