15:39, čet, 25. Apr

UKC Maribor v iskanje strokovnega direktorja





UKC Maribor je objavil razpis za delovno mesto strokovnega direktorja. Aktualni dir. Darji Arko namreč konec aprila poteče(že drugi) mandat. Ali bo ponovno kandidirala, zaenkrat še ni znano. Pričakovati pa je, da bo izbira zaključena do konca marca.

Rok za prijavo je 12 dni. Med pogoji, ki jih morajo kandidati izpolnjevati, so: diploma medicinske fakultete, naziv visokošolskega učitelja medicinske fakultete in najmanj pet let izkušenj s strokovnim vodenjem. Kandidati morajo (poleg življenjepisa) k prijavi priložiti potrdilo o nekaznovanosti ter program dela in strokovnega razvoja kliničnega centra. V skladu s statutom UKC Maribor bodo člani razpisne komisije (ki so jo imenovali na torkovi seji sveta zavoda) preverili, kdo izmed na razpis (pravočasno) prijavljenih kandidatov/-tk izpolnjuje pogoje. Nato bodo člani sveta zavoda med njimi izbrali strokovnega direktorja, po predhodnem mnenju strokovnega sveta in direktorja UKC Maribor Vojka Flisa. Mandat strokovnega direktorja traja štiri leta.

ukc maribor

Kakšna bo (tokratna) odločitev Arkove?
Aktualno strokovno direktorico je na funkcijo povabil nekdanji (dolgoletni) direktor UKC Maribor Gregor Pivec. Arkova to funkcijo opravlja že dva mandata: prvič je bila kot dotedanja predstojnica oddelka za ginekološko onkologijo in onkologijo dojk za strokovno direktorico imenovana aprila 2010. Po pretresih v UKC Maribor, ki so vodili k odstopu dolgoletnega direktorja Pivca, je Arkova februarja lani ponudila odstop, ker v nastalih razmerah naj ne bi mogla ustrezno opravljati svojega dela. Ko jo je podprl strokovni svet bolnišnice, je umaknila predlog in ostala na položaju, češ da ima UKC Maribor že tako ali tako ogromno težav, zato ga ne želi dodatno obremenjevati s predčasnim iskanjem novega strokovnega direktorja.

V času njenega mandata pa jo je k odstopu pozval zdravniški sindikat Fides, in sicer zaradi nastalih kadrovskih težav na anesteziologiji. Takrat je Arkova poudarila, da je ves čas aktivno sodelovala pri reševanju situacije, da je podajala predloge za reševanje težav, vendar ti niso bili v celoti upoštevani. Spomnila je tudi, da lahko strokovni direktor v skladu s statutom UKC Maribor samo daje predloge direktorju, ne more pa o tem odločati samostojno. Kako se bo odločila o morebitni ponovno kandidaturi pa še ni jasno.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.