13:52, sob, 20. Apr

To soboto razstava “Z Visokih Tur v Međimurje: Mura – Loke”





Razstavo “Z Visokih Tur v Međimurje: Mura – Loke”, slike in grafike, bodo odprli to soboto, 7. maja, ob 17. uri v gradu Cmurek na Tratah. Organizatorji želijo z razstavo opozoriti na bogastvo in lepoto reke Mure.

razstava cmurek trate

Razstava obvešča javnost o lepoti in biološkem bogastvu reke Mure in hudih posledicah načrtovanega novega niza hidroelektrarn dolvodno od Hrastja-Mote; najprej za podtalnico, potem pa tudi za ekosistem in prebivalstvo v celotni regiji.

Slikarji narodnega parka je odprta skupina slikark in slikarjev ter grafičark oz. grafikov, saj se pri vsakem novem projektu znova formira. Umetnice in umetniki prihajajo iz različnih smeri, tako v stilističnem kot tudi v geografskem smislu. Povezuje jih fascinacija nad območji, ki so se skozi stoletja komaj kaj bistveno spremenila, prepričanje, da je treba varovanje bogastva zadnjih evropskih divjih območij zasidrati v zavest vsake nove generacije, ter želja, da bi k temu prispevali kot umetniki. Umetniško hotenje po zajemanju lepote, ki je prepogosto ne opazimo in ne cenimo, je lahko priložnost za izčrpne študije narave in je vodilo do nove predmetnosti, ki jo označujemo kot »ekološko inspirirano umetnost«. Potujoča razstava »Mura in loke« se posveča reki Muri in njenim lokam, s katerimi se Slikarji narodnega parka že mnogo let intenzivno ukvarjajo.

Podrobnosti o razstavi najdete v elektronski knjižici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.