16:32, sob, 20. Apr

Tičar: “Nov zagon, nov optimizem”





Rektorske insignije je danes prevzel novoizvoljeni rektor Univerze v Mariboru, Igor Tičar. Slovesnosti se je udeležilo 14 rektorjev in prorektorjev partnerskih univerz, slovenski rektorji in prorektorji univerz, štirje veleposlaniki ter novoizvoljena ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Ob svojem odhodu se je poslovil bivši rektor Danijel Rebolj.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Na slovesnosti je bivši rektor Danijel Rebolj v poslovilnem govoru dejal: “Univerza lahko in mora prispevati k celostnemu razvoju zavetsi… k razvoju uma….Zato je zavedanje univerze o svojem poslanstvu danes verjetno pomembnejše kot kot kdaj koli prej. Iz teh spoznanj je izhajal moj program v preteklih štirih letih , ki je v precejšnji meri vplival na formulacijo poslanstva, vizije in k skupnemu oblikovanju strateških ciljev. Kljub krizi, ki je brez dvoma predstavljala veliko oviro za razvoj, je bilo marsikaj uresničeno… a ne bom našteval dosežkov. Kar je vrednega, je… ali še bo prepoznano, kar ne bo, nima smisla omenjati….” Novemu rektorju Igorju Tičarju pa je namenil slednje besede: “Univerzi v Mariboru, novemu rektorju in novemu vodstvu želim na poti razvoja veliko modrosti in zavedanja poslanstva Univerze. In velik korak v smeri Vizije, da UM postane globalno prepoznaven inovacijski ekosistem, v katerem bomo z radostjo ustvarjali.”

Po sprejemu insignij je spregovoril rektor Igor Tičar in poudaril: “Častno in z veliko odgovornostjo sem danes prejel rektorske insignije… Skupaj s sodelavci bomo naši Univerzi vrnili NOV ZAGON, NOV OPTIMIZEM! Čaka nas težko delo, a sprejemamo ga pogumno. Univerzo v Mariboru moramo tesneje povezati z gospodarstvom in ostalimi dosežki pri zagotavljanju razvoja širše regije, postati mora center trajnostnega razvoja. Ugledna mednarodno priznana in institucija, dom najboljših profesorjev, študentov in visoko motiviranih zaposlenih. Moja dolžnost je, da jo vodim kot dober gospodar, to bom vsak dan tudi dosledno izvrševal… Naša vrata bomo odprli Sloveniji, Evropi in Svetu, da damo družbi kar je naše poslanstvo: učinkovito povezovanje, kvalitetno izobraževanje in razvoj.”

Podrobnosti v petek, v Občinskem informatorju ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.