06:15, pet, 29. Mar

Težave pri sprejemanju proračuna v Šentilju





Občinski svet v Šentilju ta teden ni želel opraviti prvega branja proračuna občine za letošnje leto. Po ocenah opozicije je bil namreč predlog pomanjkljiv in neusklajen, župan Štefan Žvab pa meni, da gre predvsem za politično nagajanje.

seja občina šentilj

“Ta proračun smo usklajevali že od septembra lani,” je povedal župan Žvab. V roku treh tednov bo občinskim svetnikom predstavil nov predlog, za katerega upa, da bo sprejet. “A bo težko, glede na to da se mi postavlja samo ultimate. Moramo se pogajati in vključiti res tisto, kar je dobro za kraj in občane,” je dodal.

S tem ostaja še vedno pod vprašajem predlog uvedbe brezplačne malice za vse šolarje v občini, katerega uresničitev je mestna uprava predlagala v letošnjem proračunu. Opozicija na čelu z SDS je predlog po besedah Žvaba označila za preveč populističnega.

“Vem, kakšne so razmere v naši občini, in zato se mi zdi takšen predlog čisto primeren, če smo zmožni to financirati,” je pojasnil župan. V ta namen so v predlogu proračuna, ki je sicer v celoti vreden 9,6 milijona evrov, dali na stran 60.000 evrov.

Opozicija med drugim zahteva več nepovratnih sredstev za razvoj podeželja ter nakup nove gasilske opreme v enem kosu in ne postopno, kot je predlagala občinska uprava. “V tem primeru bi se morali zadolževati,” je povedal Žvab, ki je na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat.

Čeprav bi bile lahko spremembe, ki jih zahteva opozicija, vnesene v proračun tudi do drugega branja, so se občinski svetniki z 11 glasovi za in petimi proti odločili, da o proračunu še sploh ne razpravljajo. S tem se je ves postopek sprejemanja proračuna seveda močno zamaknil.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.