13:48, čet, 25. Apr

Ta vikend v Mariboru številne zapore cest





Ta vikend bodo v središču Maribora zaradi prireditev v sklopu Festivala Lent zaprte številne ceste.

Proslava SNG (Sreda - 18. 05. 2016)

V soboto, 25. junija bo zaradi polnočnega ognjemeta od 9. ure naprej za motorni promet zaprt Glavni most na odseku od Trga revolucije (Pobreška cesta) do Glavnega trga (krožišče). Zapora bo traja do nedelje – do 2. ure zjutraj, oziroma do zaključka čiščenja in pospravljanja vozišča.

Od 20. ure naprej bo za ves promet zaprta tudi sprehajalna pot na desnem bregu reke Drave – na odseku od gostilne Orient v dolžini približno 200 metrov v smeri proti Titovem mostu. Zapora bo traja do nedelje (do enih zjutraj).

Od 22:45 velja tudi zapora Titovega mostu. Ta bo zaprt za ves motorni promet in promet koles na odseku od krožišča na Titovi cesti (pri TPC City) do vzhodno-zahodne pentlje, vključno s fizičnimi zaporami zavijalnih pasov na vozišču Pobreške ceste in Titove ceste proti Titovemu mostu, zapora bo trajala do nedelje – do enih zjutraj, oziroma do zaključka vozišča.

Spremenjene tudi trase avtobusnih linij

Od 10. ure naprej pa bo zaradi dogodkov in prireditev v sklopu Žive Koroške veljala tudi popolna zapora vozišča od krožišča Koroške in Strossmayerjeve ulice do krožišča na Glavnem trgu. Zapora velja do polnoči.

V nedeljo, 26. junija bodo zaradi dogodkov na Koroški cesti prav tako spremenjene trase nekaterih avtobusnih linij:
Linija št. 3 (Brezje – Pokopališče Dobrava)
Linija št. 7 (Kamnica – Rošpoh obračališče)
Linija št. 12 (Pokopališče Dobrava) in
Linija št. 15 (Bresternica).

Kot sporočajo iz Marproma, bodo med zaporo spremenjene trase linij iz centra mesta potekale do krožišča na Glavnem trgu, nato se linije nadaljujejo po Prešernovi ulici, Krekovi, Strossmayerjevi in naprej po obstoječih trasah. V smeri proti centru mesta spremenjene trase linij potekajo po Strossmayerjevi, Mladinski, Maistrovi in Cankarjevi do Partizanske ceste in naprej do glavne avtobusne postaje.

V času popolne zapore bo v smeri iz centra mesta izven uporabe avtobusno postajališče Koroška–Poštna. V smeri centra mesta bodo izven uporabe postajališča Koroška – Poštna, Glavni trg in City center.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.