16:54, čet, 28. Mar

Ta vikend v Mariboru rekordno taekwondoistov





Skoraj tisoč taekwondoistov iz 38 držav bo ta vikend tekmovalo v mariborski dvorani Tabor na Odprtem prvenstvu Slovenije, kjer bodo skušali osvajati točke za olimpijske igre v Tokiu. Eden od domačih favoritov za medalje je Mariborčan, Ivan Trajkovič.

Ivan Trajković in Kristijan Kovačič

To soboto bo tekmovalo okoli 450 mladincev in kadetov, v nedeljo pa skoraj 500 članov. “To je rekordna obiskanost in to bo res izredno močen Slovenija Open. Prihajajo tudi nosilci olimpijskih kolajn, tako da bo izjemna konkurenca“, je dejal Kristijan Kovačič, tehničnih direktor WTF taekwondo zveze Slovenije, hkrati pa osebni trener mariborskega favorita Ivana Trajkoviča.

Štiri borbe do zmage
Želim si nadaljevat visok tempo, ki sem si ga zastavil. V moji kategoriji je prijavljenih 17 tekmovalcev. Večino poznam in res bo konkurenca,” je dejal Trajkovič, ki se je iz nedavnega evropskega prvenstva v Turčiji vrnil z naslovom klubskega prvaka. Tekme pred domačo publiko se veseli, zmage bi se še bolj. “Ne napovedujem ničesar, ker se to lahko prehitro obrne“, se je iskreno nasmehnil. Z nekaj več resnosti pa dodal, da je dobro pripravljen, v dobri formi in, da bo dal vse od sebe. Pot do zmage pomeni štiri dobljene borbe. Ob Mariborčanu pa na Zvezi v borbi za medalje pričakujejo tudi Jureta Pantarja, v ženski konkurenci pa Ano Petrušić.

Davek za uspeh
Organizacija tako velikega tekmovanja v Mariboru je stala okoli 50.000 evrov, kar je predstavljalo velik finančni zalogaj za Zvezo: “V Mariboru bo približno 55 sodnikov iz celega sveta. Samo to nas že stane približno 20.000, kje je šele tehnična, športna oprema in tako dalje“, je našteval Kovačič. Kljub temu je za ogled prvenstva prost vstop. V tej luči si želijo, da bi čim več ljudi prepoznalo razsežnost tega tekmovanja in, da bi se taekwondoisti borili pred polnimi tribunami podpornikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.