12:23, tor, 16. Apr

“Ta veseli dan kulture v UGM”





Umetnostna galerija Maribor organizira v četrtek, 3. december 2015, “TA VESELI DAN KULTURE V UGM” , v UGM, Strossmayerejva ulica 6.

Iz zbirke UGM: Ivan Dvoršak, reprodukcija barvnega diapozitiva
Iz zbirke UGM: Ivan Dvoršak, reprodukcija barvnega diapozitiva

UGM na »Ta veseli dan kulture«, ki je tudi mednarodni dan invalidov, vabi vse obiskovalce v Umetnostno galerijo Maribor na razstavo Ivan Dvoršak, fotograf in grafični oblikovalec. Za vas so pripravili brezplačno vodstvo po razstavi z Aleksandro Vajd, mednarodno uveljavljeno fotografinjo, ki je na razstavi postavila tudi svojo umetniško intervencijo in posebno vodstvo, ki bo prilagojeno slepim in slabovidnim, z Brigito Strnad, višjo kustosinjo UGM in s študenti likovne pedagogike. Vabljeni, da se pridružite kulturnemu utripu v prazničnem decembru!

18.00 VODSTVO PO RAZSTAVI / Ivan Dvoršak
vodijo: Brigita Strnad, višja kustosinja in študenti likovne pedagogike
Po razstavi vas bodo popeljali Brigita Strnad, višja kustosinja UGM in študenti 4. letnika pedagoške fakultete Maribor, smer Likovna pedagogika. Vodstvo bo prilagojeno tudi slepim in slabovidnim.

19.00 VODSTVO PO RAZSTAVI / Ivan Dvoršak skozi oči Aleksandre Vajd
vodi: Aleksandra Vajd, fotografinja
Aleksandra Vajd, danes mednarodno uveljavljena fotografinja je vrsto let prijateljevala z izjemnim mariborskim fotografom Ivanom Dvoršakom. V sklopu retrospektivne razstave IVAN DVORŠAK, fotograf in grafični oblikovalec je na ogled tudi njena avtorska intervencija, ki temelji na osebnem poznanstvu in ga preizsprašuje skozi različne poglede. Oseben pogled na Ivana Dvoršaka preko spominov, avtorske intervencije in številnih nenavadnih stvari, ki jih je avtor ustvaril in ki bodo prvič na ogled javnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.