07:59, sob, 20. Apr

Ta konec tedna Trail in Bike maraton Pohorje





Prihajajoči konec tedna se bo v organizaciji Društva Aktivni smo na Mariborskem in Ruškem Pohorju odvila 3 izvedba mednarodne športno-humanitarne prireditve Trail in Bike maraton Pohorje.

Vir: Društvo Aktivni smo
Vir: Društvo Aktivni smo

Trail tekaški del bo na sporedu v soboto, 26. avgusta, ko na pohorskih strminah pričakujejo okoli 250 tekačev iz šestih držav. Kolesarski del prireditve bo potekal v nedeljo, 27. avgusta, udeleženci obeh dogodkov pa startajo v glavnem prireditvenem prostoru pred Kmetijsko zadrugo v Rušah. Trenutno je prijavljenih nekaj čez 60 kolesarjev, pri čemer organizatorji poudarjajo, da so prijave na Bike maraton Pohorje še odprte. Prijaviti pa se je možno tudi
na dan prireditve.

Trail tekači se bodo na Trail maratonu Pohorje letos podali na 10, 22 in 44 kilometrske trase po Pohorju. Udeleženci bodo pretekli najlepše kotičke Pohorja, tudi takšne, z najlepšimi razgledi.

Po lanskoletnem prvič izvedenem Bike maratonu Pohorje so se organizatorji na željo kolesarjev odločili, da ponudijo še tretjo, 23-kilometrsko in posledično manj zahtevno traso, ki so jo poimenovali Škrat Glažutek. Kolesarji se bodo sicer na Bike maratonu Pohorje podali na 37 (Gozdni Joža) in 65-kilometrsko (Pohorski holcer) traso, vse pa so skrbno načrtovane s ciljem, zagotoviti atraktivno preizkušnjo, pri tem pa upoštevati zakonodajo, tako da so poti speljane po utrjenih gozdnih poteh, vse v smeri ohranjana in spoštovanja narave. Dolžine in zahtevnostne stopnje, ki so na izbiro letos, so primerne tako za rekreativne, kot za tiste fizično dobro pripravljene in zahtevnejše kolesarje. Speljane so po atraktivnih gozdnih cestah, vlakah in kolovozih.

Stalnica tudi letos ostaja humanitarni del prireditve. Organizatorji bodo izkupiček namenili v sklad za šolarje OŠ Janka Glazerja Ruše, ki prihajajo iz socialno šibkih družin.

V dobrodelni sklad prireditve pa bodo namenili celotni znesek, ki ga zberejo s simboličnimi prijavninami za dobrodelni pohod, 1 EUR od vsake plačane prijave udeleženca tekmovalnega dela, zbrane donacije posameznikov ob plačilu prijavnine, 1 EUR od vsake prodane uradne majice Trail in Bike maratona Pohorje.

Donacija bo predana v soboto, 26. 8., predvidoma ob 14.30.

Trail in Bike maraton Pohorje bosta zraven tekmovalnih delov ponudila tudi pester spremljevalni program. V glavnem prireditvenem prostoru se bo zvrstila vrsta partnerjev, ki bodo predstavljali svoje storitve in izdelke, povezane s športnimi aktivnostmi in športno prehrano. V obeh dneh se bo zvrstila vrsta žrebov praktičnih nagrad iz nagradnega sklada, ki so ga prispevali partnerji in sponzorji prireditve. “V soboto, 26. avgusta se ob 8.30 se dobimo pred Kmetijsko zadrugo Ruše in se odpravljamo na Humanitarni pohod na Martnico, na katerega so vabljeni vsi pohodniki, družine z otroki … Z udeležbo boste prispevali v dobrodelen sklad prireditve (startnina za odrasle znaša 5, za otroke 2 evra).

Od 10. ure naprej bodo organizirani otroški teki (startnina znaša 5 evrov), otroci pa se bodo od 11. ure naprej lahko zabavali ob animaciji in delavnicah v parku pred Občino Ruše.

Projekt Društva Aktivni smo že od vsega začetka spodbujajo in podpirajo partnerji prireditve: Zavod za turizem Maribor-Pohorje, Občina Ruše, Športna zveza in lokalna skupnost v Rušah, kar organizatorji sprejmejo kot priznanje in spodbudo za vztrajanje na projektu tudi v prihodnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.