15:44, tor, 23. Apr

Svetovni dan turizma praznovali tudi v Dravogradu





Svetovni dan turizma je vsako leto namenjen ozaveščanju o izjemnem pomenu turizma za svet, česar se zavedajo tudi v Turističnem društvu Dravograd. Člani so v ta namen postavili zeleno okno in se tako pridružili številnim, okoli 50 jih je bilo, turističnim društvom po Sloveniji, ki so se odzvali na skupno akcijo Turistične zveze Slovenije.

Zelena okna so postavili na različne kraje iz katerih se odpira pogled na mogoče manj znane pa ravno tako zanimive znamenitosti našega okolja. Zeleno okno smo postavili, s soglasjem družine Kogelnik, na turistični kmetiji Klančnik in sicer na jaso ob lovski koči v kateri je tudi biološka učilnica, in je skozenj enkraten pogled na začetek zelenega Pohorja s koroške smeri,” so sporočili iz TD Dravograd.

K otvoritvi so poseben pečat podale nekatere znane osebnosti koroške, kantavtor Milan Kamnik, državni svetnik Franjo Golob in večkratni svetovni prvak v jadralnem padalstvu Matjaž Feračič.

td-dravograd
Franjo Golob, Alenka Koren Gomboc, Matjaž Ferarič, Milan Kamnik; FOTO: TD Dravograd

Zelenemu oknu pa so namenili tudi posebno zgodbo. “ Poleg ponosnega simbola zelenega turizma, vabimo vse obiskovalce, ki se bodo slikali pri našem oknu, da svoje slike delijo z nami, na socialnih omrežjih. Vsi, ki se boste slikali pri oknu in ki boste sliko delili na Facebook strani turističnega društva Dravograd, kmetije Klančnik in facebook strani Kareta turizem do 31.01.2017, bomo v začetku februarja na sejmu Alpe adria, ki bo potekal med 01.02.2017 in 04.02.2017, izžrebali nagrajenca, ki mu Kareta turizem podarja vrednostni bon za 100 eur v njihovi ponudbi,” še sporočajo iz TD Dravograd.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.