19:53, tor, 23. Apr

Štuhčeva danes v Aspnu v boj za drugi mali kristalni globus





V Aspnu bo danes na finalu svetovnega pokala sezone v alpskem smučanju ob 16.30 po srednjeevropskem času najprej smuk za moške, ob 18. pa še ženski smuk, po katerem bo znana odločitev o malem globusu v disciplini, ki ga lahko osvojita Mariborčanka Ilka Štuhec ali Italijanka Sofia Goggia, ki pa pred zadnjo tekmo zime zaostaja že za 97 točk.

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Ilka Štuhec ima tako udobno prednosti pred Goggio, kar bržkone pomeni, da bo Mariborčanka v tej razvrstitvi najboljša. Tudi zato, ker je imela svetovna smukaška prvakinja na zadnjem treningu smuka kar 0,89 sekunde prednosti pred Goggio, tretja je bila Američanka Lindsey Vonn (+0,96), četrta pa Avstrijka Nicole Schmidhofer (+1,17), superveleslalomska svetovna prvakinja.

Šestindvajsetletna Mariborčanka je na prvem treningu dosegla drugi čas. Hitrejša je bila le Nemka Viktoria Rebensburg. Mariborčanka se je tako hitro spoprijateljila s progo, ki bo odločala o tem, ali bo postala prva Slovenka z malim smukaškim globusom.

Ker v Aspnu kombinacije ne bo, si je svoj prvi globus v karieri Ilka Štuhec že priborila, v superveleslalomu pa je med vodilno Štuhčevo in Tino Weirather iz Liechtensteina 15 točk razlike.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.