11:33, pet, 19. Apr

Študentom invalidom pripomočki za lažji študij in življenje





Študentska organizacija Univerze v Mariboru je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentom invalidom predala v uporabo pripomočke, ki jim bodo pomagali pri nadaljnjem študiju oziroma gibanju doma ter na fakulteti. Lucija, Primož in Nina so vsi študenti na fakultetah Univerze v Mariboru, soočajo pa se s težkimi boleznimi ali dolgotrajnim okrevanjem po poškodbi. Razveselili so se pripomočkov v skupni vrednosti 1.898,50 eurov. Prejeli so prejeli EKG aparat, grelna blazina, grelni maser za noge, merilnik tlaka, pulzni oximeter, krzneni vložek za čevlje, služni aparat in diktafon.

Predaja pripomočkov

“ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan”, je povedala vodja projekta Darija Močnik.

Alenka Gajšt, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: “Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V vseh teh letih je ŠOUM omogočila nakup pripomočkov že veliko študentom invalidom, trenutno jih je v Mariboru okoli 40.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.