06:27, pet, 29. Mar

Stroka.si bo razvila in vzpostavila sistem poslovnega obveščanja





Skupina stroka.si bo razvila in vzpostavila sistem poslovnega obveščanja (Business Intelligence) za Generalni direktorat Republike Albanije za davke.

stroka.si

Skupina stroka.si bo za naročnika Generalni direktorat za davke v Republiki Albaniji v prihodnji mesecih, skupaj s partnerskim podjetjem IN2 d.o.o. iz Hrvaške, izvedla razvoj in vzpostavitev sistema poslovnega obveščanja (Business Intelligence). Podjetje je bilo izbrano na podlagi javnega razpisa kot najbolj usposobljen in zaupanja vreden ponudnik informacijskih rešitev.

Skupina stroka.si, s sedežem v Radljah ob Dravi in poslovalnicami v Ljubljani, Mariboru in Tirani, se je za vstop na albanski trg odločila na podlagi zaznanega izjemnega potenciala in vrzeli na področju zagotavljanja kvalitetnih in tehnološko ustreznih informacijske rešitev. »V Sloveniji smo že poznani kot uveljavljen partner na področju informatizacije, razvoja in uvedbe poslovno-informacijskih sistemov. Naša ustvarjalnost in številni uspešno zaključeni projekti so nam odprli vrata tudi v tujino« je ob prejetju novice povedal izvršni direktor Skupine stroka.si Marcel Škerjanc. »Našim strankam že vrsto let nudimo hitre ter učinkovite informacijske rešitve. Številni zadovoljni naročniki so dokaz, da delamo v pravi smeri in ponosni smo, da lahko naše znanje suvereno ponudimo tudi izven meja Slovenije« je še zaključil Škerjanc.

Ob prejetju novice pa je svojo izjavo podal tudi Sandi Markon, lastnik in vodja Skupine stroka.si: »Vlaganja v razvoj tujih trgov so se pričela obrestovati. Vseskozi smo v iskanju novih poslovnih izzivov in neprestano vlagamo v razvoj našega podjetja, tako na področju kadra kot tudi tehnologij. Samo na tak način lahko ohranjamo stik z sodobnimi trendi in trgu ponudimo ustrezne ter konkurenčne rešitve« je še dodal.

Svojo poslanstvo pa Skupina stroka.si uresničuje tudi s sklepanjem strateških povezav, tako s svetovnimi dobavitelji kot tudi z ostalimi ponudniki informacijskih rešitev. V letu 2014 so za omenjeno področje sklenili strateško poslovno partnerstvo z hrvaško multinacionalko – Skupino IN2 (Groupa IN2). Podjetje IN2 je eno od največjih IT podjetij v jugovzhodni Evropi, z več kot 500 zaposlenimi strokovnjaki v kar 6 državah. So vodilni ponudnik IT rešitev na Hrvaškem, specializirani za najrazličnejša področja poslovanja.

Skupina stroka.si je na albanski trg vstopila v začetku leta 2014, z odprtjem podružnične enote v glavnem mestu v Tirani. Podjetje s skupino 54 strokovnjakov uspešno vzdržuje več kot 730 slovenskih in tujih organizacij. Širok nabor poslovnih in informacijskih znanj, ter ogromen prispevek pri rasti uporab oblačnih storitev v Sloveniji, so Skupino stroka.si leta 2013 okronale z mednarodnim nazivom Microsoftov Partner leta, kateremu so v zadnjem letu dodali še številne strokovne kompetence s področja informacijskih rešitev v oblaku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.