10:19, pet, 29. Mar

Strategija razvoja v občini Vuzenica





V Modri dvorani občine Vuzenica, so v petek, 11. novembra priredili delavnico Strategija razvoja občine Vuzenica, ki so jo želeli pobliže predstaviti občanom in občankam.

Po besedah župana Franja Goloba, je bil namen delavnice predstaviti strategijo razvoja Vuzenice, ki se nekako navezuje na vsakoletni proračun, ki ga občina sprejema za eno leto, za mandatno obdobje, ki je srednje obdobje in za obdobje petnajstih let. Namen je bil tudi predstaviti projekte, ki so jih načrtovali že v prejšnjih letih in jih sedaj uresničujejo, vsekakor pa so želeli predstaviti projekte, ki jih želijo umestiti v programe izvajanj. Želijo, da ljudje, ki so najpomembnejši faktor ustvarjanja razvoja v sami občini, izrazijo svoja mnenja, se aktivno vključijo v pripravo strategije, da izrazijo svoje želje, pohvale, pripombe in povedo kako in kje vidijo občino čez nekaj let.

Kot je dajala arhitekta Ana Viher so v petek želeli predstaviti tudi razvojne možnosti kraja, kot razvojne predloge razvoja naselja in okoliških krajev v območju občine Vuzenica. Predstavili so tudi razvojne možnosti, prostorski akt, ki je v pripravi, občinski prostorski načrt, dane možnosti, ki jih imajo z samimi naravnimi danostmi v osrčju občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.