03:35, pet, 19. Apr

Štrancar zavrača govorice da “zapušča mesto”





Danes so na socialnih omrežjih zaokrožile govorice, da sedanji v.d. direktor mariborske Mestne uprave Simon Štrancar “zapušča mesto”. Kot nam je pojasnil Štrancar namigovanja ne držijo. Prav tako pravi, da se je prijavil na razpis za direktorja mestne uprave. V ponedeljek ga čaka razgovor.

Simon Štrancar , dir. MU MOM
Simon Štrancar , dir. MU MOM

Kot so nam danes po telefonu pojasnili na Mestni občini Maribor, so javni natečaj za izbiro direktorja mestne uprave objavili 2. septembra, rok za prijavo je potekel 17. septembra.  Nanj se je prijavil tudi Štrancar. “Prijavil sem se na razpis. Postopek izbire direktorja je v teku. Trenutno opravljam funkcijo v.d. direktorja. V ponedeljek imam razgovor,” je dejal Štrancar. K temu pa dodal: “Kar se mene tiče sem dal obljubo županu, da sprejmem obvezo, ki mi bo dana, če bom imenovan, ter da bom zaključil mandat.”

Kot so nam po telefonu še pojasnili na Mestni občini Maribor je izbirni postopek v teku.  V prihodnjem tednu bo komisija opravila razgovore s kandidati. “Odločitev bodo sprejeli glede na opravljene razgovere,” so še dejali.

Morda vas zanima tudi:
Dialog – Simon Štrancar (video)

Dopolnjeno danes ob 18:00 

“Od petih prijavljenih kandidatov so štirje izpolnjevali pogoje in so bili povabljeni na razgovor. Odločitev o izbiri kandidata bo znana v zakonsko določenem roku”, so še sporočili z MOM.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.