12:50, čet, 25. Apr

Startup Maribor s podporo





V Tovarni podjemov so danes predstavili jesenski program Startup Maribor 2015, ki bo v sodelovanju z Mestno občino Maribor in časnikom Večer pripomogel k zagonu podjetniškega potenciala v mestu. Župan Andrej Fištravec je potrdil, da bodo skrbeli za podporo podjetništvu v mestu. V tej luči so Tovarni podjemov namenili 98.500 evrov.

start up konferenca

Skupni cilj vseh treh partnerjev v projektu je izvedba kakovostnega in celovitega ter učinkovitega podjetniškega programa, ki bo prispeval k ustanovitvi novih inovativnih podjetij, oblikovanju novih delovnih mest ter obstoječim podjetjem omogočil nov zagon. Vsi, ki bi želeli sodelovati v intenzivnem enomesečnem programu startupa-a, se morajo prijaviti najkasneje do 15. oktobra. Člane izbranih ekip bodo povabili na delovni Start:up vikend, ki bo potekal od 23. do 25. oktobra in jim tako ponudili priložnost za piljenje idej, poslovnih modelov in produktov. Člani strokovne komisije bodo nato 25. oktobra izbrali vsaj pet udeležencev enomesečnega intenzivnega programa. Jure Verhovnik, vodja Tovarne podjemov (podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru) pričakuje, da jih bo vsaj 8. Verjame, da bo tudi letošnji program Startup Maribor usmerjen v prihodnost, “v razmišljanje kako kreirat dolgoročno podporno okolje za podjetništvo in realizat zavedanje o globalnem trgu”, je pojasnil. Program, ki bo v prvi fazi potekal do konca novembra, med drugim vključuje brezplačne strokovne delavnice, mreženjske dogodke, start up vikend, svetovanja ter številne druge bonitete, ki jih lahko koristijo udeleženci. Rezultati aktivnosti po njegovem kažejo na veliko povpraševanje po tovrstnem podpornem podjetniškem programu. Dveh strokovnih delavnic se je udeležilo kar 94 slušateljev, dosedanja mreženjska dogodka pa sta privabila več kot 140 udeležencev.

start up 2

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal mariborski župan Andrej Fištravec, ki se dnevno srečuje s številnimi gospodarskimi in podjetniškimi izzivi, je ena od prioritet občine tudi aktivno vzpostavljanje stimulativnega in prijaznega poslovnega okolja za realizacijo poslovnih projektov. Pri tem je izjemnega pomena vzpostavitev in nadgradnja že obstoječega podpornega okolja za start-up podjetja. “V Mariboru je veliko potenciala, treba je samo najti orodja, da ga izkoristimo. Eno teh orodij je tudi naša podpora”, je dejal Fištravec. Zato so se na Mestni občini odločili z 98.500 evri Tovarni podjemov omogočiti izpeljavo bogatega jesenskega programa. “Kot župan zaupam v mlade talente. Verjamem, da bodo predstavili in razvijali svoje podjetniške ideje in bo Maribor tudi zaradi start-up podjetij dobil nov in dodaten zagon, ki ga tako nujno potrebuje,” je dodal Fištravec.
Miha Klančar, direktor marketinga na Večeru, pa je danes med drugim povedal, da bodo s Tovarno podjemov še naprej aktivno iskati perspektivna podjetja, ki jih lahko podprejo s svojo infrastrukturo, znanjem in marketinškimi kanali. Prvi start-up, podjetje Foreach Solutions, so že sprejeli in jim pomagali ne le izpiliti njihov nastop na trgu, ampak tudi pristopiti do prvih klientov.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.