13:49, čet, 25. Apr

Srednja šola za gostinstvo in turizem praznuje 60 let





Šola z okusom za poklice sedanjosti in prihodnosti Ob visokem jubileju mariborske Srednje šole za gostinstvo in turizem se še posebej veselijo novih prostorov šole v Cankarjevi ulici, v katero bodo dijaki prvič zakorakali v šolskem letu 2020/21. Visok jubilej, 60 let delovanja, praznuje te dni Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT).

z vlakcem jurčkom do dravske vile SŠGT (1)

Na šoli s ponosom poudarjajo, da njihova prihodnost temelji na bogati preteklosti, ob tem pa skrbijo za izjemno uspešno izobraževanje svojih dijakov v sedanjosti. Šola je skozi desetletja svojega obstoja šla skozi različne faze razvoja in vedno rasla ter z novimi izobraževalnimi programi skrbela, da so njihovi dijaki uspešno nadaljevali svojo pot. Bodisi kot študentje v nadaljnjem izobraževanju za poklice v gostinstvu in turizmu, bodisi v praksi, če se niso odločili za nadaljevanje študija.

Dušan Erjavec, ravnatelj SŠGT, je ob visokem jubileju šole povedal: “Predhodniki so poskrbeli za dobre temelje, na katerih gradimo delo na šoli. Skrbimo, da se zaposleni nenehno dodatno izobražujejo in usposabljajo, da lahko dijakom prenašajo znanje in jih pripravljajo na vse izzive, ki jih delo v gostinstvu in turizmu v sodobnem času postavlja pred nas. Da smo na dobri poti kažejo tudi uspehi naših dijakov na različnih mednarodnih tekmovanjih, na katerih pod vodstvom mentorjev v praksi pokažejo, kaj zmorejo.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.