05:38, čet, 18. Apr

Športni park Tabor kmalu z novo umetno travnato površino





Danes se je v športnem parku Tabor začela izgradnja velikega nogometnega igrišča z umetno travo.

Mestna občina Maribor in Fundacija za šport bosta izgradnjo velikeganogometnega igrišča sofinancirala v razmerju 70:30. Mestna občina Maribor je za novo nogometno igrišče namenila sredstva v višini 405. 558 EUR, Fundacija za šport pa je Športnim objektom za ta namen sofinancirala 67.132 EUR. Dela so se pričela danes in bodo zaključena predvidoma do konca aprila tega leta.

“MO Maribor se je odločila za izvedbo ureditve vadbenega prostora ter prenove travnate površine in podlage na trenažnem prostoru nogometnega igrišča v Športnem parku Tabor z namenom ponuditi ustrezne pogoje za izvedbo domačih in mednarodnih športnih prireditev; za zagotovitev ustreznih pogojev za trening; zagotovitev izboljšanja komercialnih aktivnosti upravljavca; zagotovitev in optimizacijo stroškov poslovanja kompleksa; zmanjšanje stroškov obratovanja in izpolnitev zahtev po trajnem zmanjšanju porabe energije za obratovanje tovrstnih objektov,” je povedal župan Andrej Fištravec.

NK Maribor Tabor se zadnje sezone redno uvršča v različna državna ligaška tekmovanja, predvsem mlajših in mladinskih kategorij. Iz tega izhajajo tudi obveze izpolnjevanja tehničnih in drugih pravil, predpisanih za vse udeležence teh rangov tekmovanj. Zdajšnje igrišče je bilo zgrajeno leta 1952.

Travnata površina ni redno vzdrževana, ob igrišču ni ustrezne infrastrukture, velik problem predstavlja zalivanje površine. Pri investiciji gre za temeljito prenovo igralne površine s položitvijo umetne travnate obloge ter ureditev potrebne infrastrukture ob samem igrišču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.