04:24, sob, 20. Apr

ŠOUM pomaga študentom invalidom





Študentska organizacija Univerze Maribor (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentom invalid Slovenije študentkama predala v uporabo pripomočke, ki jim bodo pomagali ne le pri nadaljnjem študiju in kvaliteti življenja nasploh.

soum pomagal studentkama invalidkama (10)

Dopolnjeno danes ob 13.30

Člani ŠOUMa oodročju študentov invalidov posvečajo veliko pozornost in skozi celotno leto nudijo pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. zato pozivajo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij ter svoj vsakdan, je povedal predsednik ŠOUM Alen Brkić.

Tako so danes predali študentkama Tanji in Alenki v uporabo pripomočke. Tanji so tako predali kakovostne bergle, Alenki pa žogo, napravo TENS in pas za pravilno držo. Člani ŠOUMa so tako predali pripomočke v skupni vrednosti 1.394,80 EUR.

Predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije Nataša Mauko Zimšek, je ob tej priložnosti dodala: “Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšujemo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V Mariboru je trenutno okoli 40 študentov invalidov.”

ŠOUM poleg projekta Sofinanciranje pripomočkov za študente invalide letno nameni tudi okoli 2000 EUR za projekt “Brezplačna učna pomoč študentom invalidom”.

Več v Občinskem informatorju jutri ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.