20:26, čet, 28. Mar

FOTO: Šolski ekipni kros v Mariboru odteklo 1500 otrok iz vse Slovenije





V Športnem parku Tabor je včeraj potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu za osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom in srednje šole. Na razdaljah od 500 do 2000 metrov se je pomerilo blizu 1500 nastopajočih iz vse Slovenije. 

Šolski ekipni kros je v organizaciji Atletskega kluba Poljane, Zavoda za šport RS Planica in Atletske zveze Slovenije potekal že tretje leto zapored. Velja za najbolj množično državno šolsko tekmovanje.

šolski ekipni kros

Naslov državnega šolskega prvaka na razdalji 1000 metrov si je pritekel Žan Ogrinc. Tekmoval je v konkurenci letnikov 2006.
Ostale rezultate si lahko ogledate na spodnjih linkih:
REZULTATI– OSNOVNE ŠOLE
REZULTATI – OSNOVNE ŠOLE S PRILAGOJENIM PROGRAMOM
REZULTATI – SREDNJE ŠOLE

Letos se je v tekmovalnem delu pomerilo 1234 šolarjev, skupaj z ne tekmovalnim delom pa je bilo blizu 1500 nastopajočih. “Številke so visoke in verjamemo, da so prav vsi nastopajoči uživali v teku in v tem kar so prikazali,” so sporočili iz Atletskega kluba Poljane.

Ne tekmovalni del so popestrili slovenski vrhunski športniki, ki so v športni enoti Slovenske vojske. Z najmlajšimi so danes tekli Klara Apotekar – judo, Vlora Beđeti – judo, Ana Bucik – alpsko smučanje, Miha Hrobat – alpsko smučanje, Maruša Mišmaš – atletika in Urška Žolnir – judo. Po videnem lahko zatrdimo, da so se izkazali oboji, tako najmlajši kot tudi naši vrhunski športniki.

Ob koncu bi se želeli zahvaliti vsem, ki ste pripomogli pri odlični in brezhibni izvedbi tekmovanja. Da je vse potekalo tekoče in brez težav gre zahvala vsem sodnikom in pomočnikom. Hvala celotni ekipi in v veselje nam je bilo sodelovati z vami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.