22:41, čet, 28. Mar

Šolar na smuči tudi na Mariborskem Pohorju





Smučarski center Mariborsko Pohorje v letošnji zimski sezoni znova sodeluje pri vseslovenski akciji Šolar na smuči. V tem tednu bo tako na Pohorju brezplačno smučalo blizu 400 šolarjev, v četrtek, 25. januarja, pa bosta otroke v našem smučarskem centru obiskala tudi ambasador akcije Jure Košir in vrhunska smučarka Ilka Štuhec.

Akcija Šolar na smuči, ki je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki, letos poteka med 21. in 26. januarjem na Mariborskem Pohorju, Rogli, Cerknem, Krvavcu, Voglu in v Kranjski Gori. Ob omenjenih smučiščih v njej sodelujejo še Smučarska zveza Slovenije (SZS), Zavod za šport Republike Slovenije Planica in Policija. Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja in pred prihajajočimi zimskimi počitnicami usvojijo pravila varnosti na smučiščih.

solar na smuci, mb pohorje 2017 (20)
Od leta 2014, ko je projekt Šolar na smuči zaživel, so sodelujoči smučarski centri omogočili brezplačno, zabavno in poučno izkušnjo na snegu že skoraj 7000 učencem, od tega jih je več kot polovica prvič stopila na smuči. Želja vseh partnerjev projekta je vlagati v znanje in približati otrokom enega od najlepših zimskih športov.
Ker je bila akcija v minulih letih deležna pozitivnih odzivov, smo jo ponovno podprli tudi v podjetju Marprom, ki upravlja žičnice in smučišča na Pohorju. Tako bodo v naš smučarski center do petka prihajali učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol iz severovzhodne Slovenije, za katere smo zagotovili brezplačne vozovnice in učitelje smučanja. Še posebej bo Mariborsko Pohorje v središču pozornosti v četrtek, 25. januarja, ko se bosta šolarjem na snegu pridružila tudi ambasador akcije Šolar na smuči Jure Košir in vrhunska smučarka Ilka Štuhec. Z akcijo Šolar na smuči prispevamo tudi k ohranjanju tradicije smučanja v Mariboru, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa. Prav tako je pomembno, da se otroci naučijo, kako se pravilno vesti na smučišču in varno smučati, pri čemer jim pomagajo tudi mariborski policisti. Skrb za varnost na smučišču mora biti na prvem mestu, saj bo smučanje prijetno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.