15:41, pet, 29. Mar

Sneg povzroča težave v prometu





V večjem delu Slovenije, razen na Štajerskem in Dolenjskem, sneženje po podatkih prometno-informacijskega centra ponekod povzroča težave v prometu. Na primorski avtocesti je med Vrhniko in Uncem proti Kopru več zdrsov tovornih vozil, nastajajo tudi zastoji. Izločanje tovornih vozil je na primorski avtocesti proti Kopru.

Zimska_sluzba (1)

Na gorenjski avtocesti je pred priključkom Podtabor zaradi zdrsa tovornega vozila oviran promet, na cesti Lesce-Bled pri Bledu pa promet poteka izmenično enosmerno.

Zaradi prometnih nesreč sta zaprti cesti Kočevje-Ljubljana na Turjaku in Vrba-Žirovnica. Oviran promet zaradi prometnih nesreč je tudi na primorski avtocesti od Loma proti Uncu ter na štajerski avtocesti na izvozu Domžale proti Celju, na ljubljanski vzhodni obvoznici pa je v razcepu Malence iz Golovca proti Dolenjski zaprt vozni pas.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič in Idrija-Godovič, na cestah Nova Gorica-Tolmin in Bovec-Kobarid ter na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje.

Na cesti čez prelaza Ljubelj in Jezersko so obvezne verige, zaradi sneženja pa so zaprte cesta čez Vršič ter cesti Volče-Solarji in Solarji – meja z Italijo.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme s padavinami, ki se bodo dopoldne od jugozahoda še okrepile. V severnih in osrednjih krajih bo snežilo, na vzhodu in jugu pa prehodno tudi deževalo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.