08:04, pet, 19. Apr

Snaga poslovala z dobičkom v 2015





Na včerajšnji skupščini podjetja Snaga so se seznanili s poslovnim poročilom za leto 2015. Predstavil ga je direktor Snage Cveto Žalik, in pojasnil, da so poslovno leto zaključili z 202.818,00 evrov dobička. Snaga je predlaga, naj dobiček ostane v podjetju, predstavniki Mestne občine Maribor pa so temu nasprotovali.

Snaga

Kot je pojasnila Petra Hercog, predstavnica za odnose z javnostmi na podjetju Snaga, je nadzorni svet Snage predlagal, da bi dobiček ohranili v podjetju “in ga namenili za razvoj podjetja in podporne projekte.” Izpostavila je, da je denimo vozni park precej zastarel, še posebej smetarska vozila, da pa so želeli pridelan dobiček nameniti tudi za trenutno njihov največji projekt – Sortirnico. A lastnice podjetja so občine in kot take imajo pravico do drugačne odločitve, s katero so se na Snagi morali sprijazniti.

Župan Andrej Fištravec, je kot predstavnik večinske lastnice (Mestne občine Maribor) pojasnil, da je “ena od funkcij javnega podjetja ta, da, če ustvarja dobiček, ga potem tudi vrača.” Dodal je še, da je bila v Mariboru, “v prejšnjih mandatih praksa, da se to ni dogajalo. Mi smo to prakso spremenili, tudi zato, da se teze o odteku denarja iz javnih podjetij tudi na ta način zavrnejo. Če ostanejo dobički, morajo ti iti nazaj k ustanovitelju.” Ocenil je, da je Snaga v preteklih letih naredila zadostne rezervacije, tudi za 2 milijona vreden projekt sortirnice. “Tako, da smo mnenja, da ni potrebno, da bi ta denar v Snagi v tem trenutku ostal,” je dodal Fištravec.

Druge novice

Comment

  • Saso

    25 avgusta, 2016

    Te pa si ga vzami pa da spet nebomo vedli kam je šel denar… za nove klobuke mogoče ??

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.