09:20, sob, 20. Apr

Smučarska sezona se začne to soboto





To soboto naj bi otvorili smučarsko sezono na Pohorju. Obratovali bosta “Ruška in Areška”, za “bejbiko” niso prepričani. Tako je danes na tiskovni konferenci zagotovil Boštjan Zagorac iz Marproma.

Proge že zasnežujemo,” je dejal Zagorac. Cena vozovnice bo predvidoma znašala 5 evrov. Sezono bodo otvorili na Arehu, ostale proge in naprave pa naj bi začele obratovati do koledarske zime.

slika je simbolicna Foto: Aljaž Sedovšek
slika je simbolicna
Foto: Aljaž Sedovšek

Odpiranje sezone naj bi bil prvi viden rezultat dogovora med predstavniki Term Maribor in Marproma. “Uspelo nam je nekaj, kar nikomur prej ni v 20ih letih“, je dejal Zagorac. Dogovorili so se namreč, da bodo v Termah (ki so novi upravljalec pohorskih hotelov, nekdanjega dela Športnega centra Pohorje) z 51.000 evri podprli obratovanje žičnic, v zameno za 30 odstotni popust na smučarske vozovnice za njihove goste.
Kot smo še slišali na tiskovni konferenci, je jasno, da eni brez drugih ne morejo delovati, zato verjamejo, da bo tovrstno partnerstvo spodbudilo tudi ostale.

tiskovna smucarska sezona

Takšno sodelovanje je zagotovo dober model, ki ne bo zgled le v Mariboru in pri naših kolegih hotelirjih, pač pa tudi širše po Sloveniji,” je dejal Ninoslav Vidović, vodja marketinga Term Maribor. Ocenjujejo, da so hoteli, ki so jih prevzeli, v relavtino dobrem stanju. Areno so znova odprli že v petek.

Foto: Aljaž Sedovšek
Foto: Aljaž Sedovšek

Podrobnosti jutri ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.