06:15, sre, 24. Apr

SMC zapravil mariborski denar za piknik?





Po poročanju spletnega portala Požareport.si, je mariborska SMC denar svetniške skupine porabila za piknik namesto izobraževanje. Na Policijski upravi Maribor so nam potrdili, da so prejeli anonimko in da kriminalisti zadevo preiskujejo.

Občinski svetniki mariborske SMC naj bi, glede na anonimko po kateri se sklicuje spletni portal Požareport.si, davkoplačevalski denar namenjen delovanju svetniške skupine, porabili za piknik na katerega naj bi prišel celo Miro Cerar. Na ta način naj bi za dobra 2 tisočaka oškodovali proračun mariborske občine. Da kriminalisti preiskujejo svetnike mariborske SMC, so potrdili tako na PU Maribor, kot na Mestni občini Maribor, kjer so zapisali, da so jim predali vso zahtevano dokumentacijo.

Svetniški klubi morajo, če želijo uporabiti sredstva, ki so jim namenjena za delovanje, predložti zahtevek za porabo sredstev v katerem opredelijo kaj želijo naročiti,“ so zapisali na Mestni občini Maribor. Nato se v službi za delovanje mestnega sveta preveri ali je navedena zahteva skladna s Pravilnikom o porabi proračunskih sredstev za delo klubov svetnikov.

V kolikor je zahteva skladna s pravilnikom, zahtevek potrdimo in ga realiziramo v skladu z navodili o javnem naročanju. Če zadeva ni skladna s pravilnikom, zahtevek zavrnemo,“ pojasnjujejo na MOM.

Damir Orehovec in Andrej Špenga
Damir Orehovec in Andrej Špenga

V primeru svetniške skupine SMC je bilo tako, da je Služba za delovanje mestnega sveta prejela zahtevek za izobraževanje in izvedla postopek. „Zahtevek z dne 12.9.2016 so prejeli po elektronski pošti 13.9.2016. Naročilnica za izobraževanje je bila izstavljena 22.9.2016, v skladu z informacijo, ki smo jo prejeli od svetniške skupine, pa je bilo navedeno, da se bo izobraževanje izvedlo 24. in 25.9.2016. Enak datum izvedbe izobraževanja izhaja tudi iz prejeta računa z dne 26.9.2016,“ pojasnjujejo na mariborski občini.

Glede na poročanje portala Požareport.si, je mariborska SMC izobraževanje izvedla 17. in 19. septembra v prostorih lokalnega odbora SMC. Kot pa so pojasnili na mariborski občini, je bila naročilnica glede na te podatke izstavljena 5 dni kasneje, torej 22.9.2016.

denar2V SMC prikrivajo?

Ali želijo v svetniški skupini SMC prikriti dejansko porabo denarja, in so namesto za izobraževanje davkoplačevalski denar res porabljali nenamensko, za piknik, zaenkrat ni jasno.
Svetniški skupini SMC, kot tudi njegovi vodji Damirju Orehovcu smo poslali novinarska vprašanja, vendar zaenkrat odgovora še nismo prejeli.

Izobraževanje je sicer izvedla družba iz Ljubljane Nastop plus, komunikacijske rešitve d.o.o, kateri smo prav tako posredovali novinarska vprašanja glede izobraževanja, ki naj bi ga izvedli. Tudi na ljubljansko družbo, ki naj bi izvedla izobraževanje smo poslali novinarska vprašanja, odgovore pa še čakamo.

Kot še poroča Požareport.si naj bi mariborski kriminalisti preiskovali vse svetnike mariborske SMC. Ali se bo ponovila zgodba iz Ruš, ko so svetniki SD namesto pisarniškega materiala naročevali flise? Zgodbo bomo spremljali še naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.