02:35, pet, 29. Mar

SMC danes obljubil boljšo prihodnost tudi Mariboru





V Mariboru so se danes predstavili kandidati največje vladne stranke SMC za junijske predčasne parlamentarne volitve, ki bodo kandidirali v štajerski prestolnici. Podporo jim je izrazila tudi podpredsednica stranke Lilijana Kozlovič, ki je ob tem povedala, da s svojim programom ponujajo možnosti za boljšo prihodnost Slovenije in Maribora.
SMC

Ker niti na državni niti na lokalni ravni niso uspeli uresničiti vsega, kar so želeli, si želijo priti še do enega mandata za vodenje države, pa tudi priti do odločilne vloge v mariborski mestni politiki. To sta po besedah Kozlovičeva dva ključna izziva stranke v naslednjih mesecih. V mariborskih volilnih okrajih bodo kandidirali še sedanji poslanci Jasna Murgel, Branislav Rajić in Ksenija Korenjak Kramar, mestna svetnika Helena Kujundžić Lukaček in Damir Orehovec, podpredsednik mestnega odbora SMC Drago Peklar in nekdanji nogometaš Maribora in reprezentance, sicer Ljubljančan Gregor Židan.

Kozlovičeva je ob predstavitvi kandidatov poudarila nedavne besede predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska, da je Slovenija zgodba o uspehu, avtor te zgodbe pa je po njenem mnenju njihov predsednik Miro Cerar in njegova stranka. Kot je dejala, so v Mariboru sestavili ekipo kandidatov za poslance, ki zelo dobro pozna potrebe mesta, saj so v njej aktualni poslanci, prepoznavni obrazi lokalne politike. “Ves mandat je bilo Mariboru namenjene zelo veliko pozornosti, predvsem pa veliko podpore premierja in ministrov, kar se kaže v veliki bilanci uresničenih projektov. Ustvarili smo nova delovna mesta, obnovili cestno infrastrukturo, zagotovili varnost cestnih in železniških prehodov, predvsem pa bolj učinkovito socialno politiko,” je dejala podpredsednica stranke. Njihova mariborska ekipa je po besedah Kozlovičeve v tem mestu delovala zelo povezovalno, čeprav se pred štirimi leti marsikdo od njih med seboj sploh ni poznal. So pa, je še dodala, vedeli, kaj jih povezuje in kaj je njihov skupni interes – blagostanje Mariborčanov.

SMC bo danes na Štajerskem aktivna tudi popoldne, ko ptujski lokalni odbor pripravlja okroglo mizo o strategiji razvoja lokalnih skupnosti in njihovem vplivu na razvoj mest in podeželja. Na njej bo uvodna stališča podal državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Nejc Brezovar.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.