21:05, čet, 25. Apr

Slovenija, zdrava država?





Je Slovenija zdrava država ali ima kakšne t.i. simptome bolezni sistemske korupcije? O tem so Ptujčani razpravljali s poslancem državnega zbora (DZ) in vodjo Zavoda Zdrava država Bojanom Dobovškom. Z razpravo so bili zadovoljni.

pogovor z dobovskom muzikafe (2)

Muzikafe je bil sinoči prizorišče razpravljanja, postavljanja vprašanj in iskanja odgovorov o številnih aktualnih gospodarskih in političnih temah. Ptujčani so spraševali, Bojan Dobovšek je odgovarjal. Ob koncu srečanja so nam zaupali, da so veseli, ker so prišli, da so “dobili odgovore na vprašanja“, da je “takšnih pogovorov dandanes malo” in da “bi lahko bilo še več takšnih srečanj“.

pogovor z dobovskom muzikafe (3)

Z namenom, da bi na takšnih in podobnih srečanjih informirali ljudi, so ustanovili Zavod Zdrava država. S podobnimi srečanji bodo nadaljevali v številnih slovenskih mestih, ker si želijo, da bi ljudje slišali čim več preverjenih informacij iz prve roke. “Poleg organiziranja okroglih miz, bomo izpostavljali tematike, ki so najbolj pomembne trenutno v Sloveniji. Tako, da če bo prihajalo do kakšnih problemov, bomo skušali na te tematike odgovarjat in pa privabit ljudi, ki so zainteresirani, da pripomorejo k temu, da bomo Slovenijo premaknili v boljšo smer,” je dejal Dobovšek. Za pobude, ki jih bodo izrazili ljudje, obljublja, da jih bodo obravnavali v njihovi poslanski skupini. Najbolj pereče pa, da bodo zastopali tudi v DZ.

Naslovna tema sinočnjega večera je bila sistemska korupcija v Sloveniji, za katero laiki mnogokrat zmotno pričakujejo, da jo bodo izkoreninili na sodiščih. Kakšne ukrepe predlaga Dobovšek, izveste jutri ob 18.30 na BK TV.
pogovor z dobovskom muzikafe (1)

Druge novice

Comment

  • roberto

    14 februarja, 2016

    Zelo me veseli pristop dr.Dobovska! Verjamem, da govori iskreno, nenazadnje je to dokazal ze tudi z dejanji! Odmaknil se je iz SMC in ce bi si zelel takrat politcne moci, ter privilegijev bi pac kleceplazil za g.Cerarjem oz. stranko! Ker pa je ocitno zelo hitro zaznal in tudi okusil na lastni kozi, da so besede slednjega le mlatenje prazne slame in boj za politicno nadvlado se je od zmagovalne stranke zelo hitro distanciral!
    Sicer pa bi skoraj slep clovek zaznal ze takoj na razglasitvi zmagovalcev volitev, da se praksa iz zgodovine le ponavlja, saj so se na sedezu stranke kar naenkrat od nikjer pojavili “novi obrazi”, ki jih prej skozi celotno predvolilno kampanijo ni bilo zaznati?! Slednje dejstvo kaze na to, da so “strici iz ozadja” zelo spretno vodili in manipulirali celotno vodstvo “nove stranke, ki se bo zavzemala za eticnost, nacelnost, integriteto, se borila zoper sistemsk korupcijo”!!
    No mislim, da so na tem podrocju danes ZELOOO DALEC od predvolilnih zavez, zato imamo danes vsak dan novo afero, najbolj zalostno pa je dejstvo, da OCE “najbolj eticne stranke in Vlade” vse to odobrava in ne samo to, celo opravicuje dejanja kot so npr.”stalna pripravljenost” bivsih profesorjev (beri:dansanji minister za finance)!
    Naj zakljucim z mislijo: Slovenke in Slovenci zbudimo se ze in enkrat naredimo KONEC taksni politiki! V kolikor pac tega ne bomo storili, bomo lahko v prihodnje le pritrjevali Ivanu Cankarju in njegovim HLAPCEM!
    Za konec srcne cestitke nasim sportnikom, ambasadorjem nase lepe Slovenije, ki so nam ob turobnem vremenu in se bolj turobni mracni politicni situaciji polepsali vikend!
    Lahko noc, Slovenija! Robert

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.