20:39, pet, 19. Apr

Skills park oživel propadajoči Areh





To soboto, 20. maja ob 12. uri, bo pod hotelom Areh potekala otvoritev kolesarskega Skills parka, oziroma spretnostnega poligona. Otvoritev bodo popestrili z raznimi aktivnostmi za otroke in mladino ter organiziranimi prevozi koles in kolesarjev izpred kmetijske zadruge v Rušah do Apnice.

Organizator otvoritvenega vikenda je društvo Naše lepo Pohorje (NLP), ki že 15 let deluje v okviru gorskega kolesarjenja in smučanja. “Opazili smo, da so tovrstni parki drugod po svetu prava atrakcija, zato smo tudi mi želeli narediti nekaj podobnega a hkrati drugačnega,” pove predsednik društva Renato Kolmanko. Ideja za projekt je tlela kar nekaj časa, letos 25. aprila pa so jo začeli uresničevati.

 

Vir: Facebook Društvo Nlp
Vir: Facebook Društvo NLP

Na Arehu je spretnostni poligon več kot dobrodošla pridobitev, za njegovo obuditev. Dejstvo je namreč, da je turistična destinacija le še v zimskem času, ki pa vsega potenciala ne izkorišča niti takrat. “Želeli smo predvsem popestriti poletno dogajanje na Arehu, zato se nam je to zdela odlična ideja za večjo obiskovanost,” dodaja Kolmanko.

Občina Ruše je poligon delno financirala, skupna vrednost projekta pa se giblje med tremi in štirimi tisočaki.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.