23:17, čet, 28. Mar

Sin poslanca grozil varnostnikoma





Ekskluzivno za naš portal smo izvedeli podrobnosti incidenta, ki se je minuli vikend pripetil v gostinskem lokalu v Ljutomeru. I. J., sin poslanca F. J., naj bi (domnevno vinjen) grozil varnostnikoma in nadlegoval natakarico. Policija je potrdila prijavo, varnostniki pa opozarjajo na nedopustnost tovrstnih dejanj in resno ogrožanje njihovega življenja.

Vir: Facebook Varovanje d.o.o.
Vir: Facebook Varovanje d.o.o.

Po naših, neuradnih podatkih, naj bi I. J. (ki naj bi se zaradi podobnega incidenta že leta 2011 zagovarjal na sodišču) napadel dva varnostnika in natakarico. Slednjo naj bi otipaval in udaril. Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi (v nadaljevanju PU) Murska Sobota, je potrdila, da so bili “29. maja 2016 okrog dveh ponoči iz gostinskega lokala v Ljutomeru obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ko je patrulja prišla na kraj, sta varnostnika zadrževala osebo na tleh, ker je bila oseba agresivna. Kršitelj se kljub opozorilom policistov ni hotel umiriti, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje.” Potrdila je tudi, da se je nedostojno vedel do natakarice. Ker preiskava še teče, konkretnih imen na PU (še) ne razkrivajo, so pa potrdili, da bodo kršitelja (na željo varnostnikov) ovadili, kar pomeni, da bodo postopek vodili na Okrožnem državnem tožilstvu.

Vir: Facebook Varovanje d.o.o.
Vir: Facebook Varovanje d.o.o.

Ogrožal življenje
Ekskluzivno za naš portal sta resnost incidenta razkrila varnostnika, ki sta tisto noč večer varovala lokal (a nista želela biti poimensko izpostavljena). Kršitelj ju je že ob prihodu zmerjal in jima grozil, da ju je “treba razbit!“, je povedal M. Ž. Kršitelj se je vendarle odločil oditi v sosednji lokal, a se je čez čas vrnil. Ko naj bi plačeval pijačo, se je zgodba začela zapletati. “Stopnjeval je verbalno nasilje zoper natakarico in jo začel otipavati. Pri posredovanju sem ga opozoril, naj nemudoma preneha s spolnim nadlegovanjem in poravna plačilo dolga. Takrat pa je začel groziti tudi meni,” dodaja M. Ž. Ko je kršitelj natakarico udaril, sta posredovala oba varnostnika. Po njunih pozivih, naj se umiri in zapusti prostor, je kršitelj skočil v varnostnika M. G. in ga zgrabil za vrat. Med posredovanjem so vsi trije padli po tleh, pri čemer je kršitelj utrpel lažjo telesno poškodbo, saj je z obrazom udaril ob tla, potem pa okrvavljen pljuval po obeh varnostnikih “in še najprej grozil, da si naju je zapomnil, da naju bo zaklal z nožem!“, dodaja M. Ž. Zaradi neposrednega stika s kršiteljevo krvjo, ki jima jo je pljunil v obraz, pa sta varnostnika dodatno zaskrbljena za svoje zdravstveno stanje. “Treba se je zavedati, da se lahko prek krvi prenašajo tudi smrtonosne bolezni, kot je virus HIV ali kaj podobnega, zato sem obema predlagal, naj se preventivno testirata, kajti zdravje zaposlenih je ena ključnih vrednot našega delovanja“, dodaja Jure Žnidarič, vršilec dolžnosti direktorja podjetja Varovanje d.o.o. Kršitelj pa naj bi, po naših neuradnih podatkih, na parkirišču pred lokalom napadel tudi policista, ki sta posredovala na kraju.

Vir: Facebook Varovanje d.o.o.
Vir: Facebook Varovanje d.o.o.

Druge novice

Comments

  • Jure

    1 junija, 2016

    Ob vsem tem je potrebno poudariti, da varnostniki, ki varujejo v gostinskih lokalih in na javnih prireditvah, ne smejo pri sebi imeti ničesar drugega kot plinski razpršilec, ki pa ga v zaprtem prostoru ne smejo uporabiti.
    Dobrodošla bi bila vsaj kakšna teleskopka, gumijevka ali tonfa. Kršitelji namreč veliko krat posegajo po steklenicah, stolih in drugih potencialno nevarnih predmetih, s katerimi želijo ali celo napadejo varnostnike.

    Replay
  • kliker

    2 junija, 2016

    Po moje sta si varnostnika zaslužila

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.