02:53, čet, 25. Apr

Šimundža in Šuler: Maccabi nas podcenjuje





Pred jutrišnjo prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Ljudskem vrtu vlada pozitivno vzdušje. Trener NK Maribora Ante Šimundža in nogometaš Marko Šuler se strinjata, da jih v ekipi izraelskega Maccabija podcenjujejo. Vijoličasti za play off ne delajo kalkulacij, ampak so osredotočeni na tekmo.

nk mb 1

Kot smo izvedeli na današnji novinarski konferenci, so priprave na tekmo z Maccabijem potekale v ustaljenem ritmu. “Manjša težava je poškodba Mejača, ki ne bo mogel igrati,” je dejal trener NK Maribora Ante Šimundža. Za Maccabi – pravi – je evidentno, da so ekipa s hitro dinamiko: “Ni bilo lahko preučiti Izraelcev. To našo domačo nalogo smo naredili. Vem, kaj si želimo, vem, kako bomo to dosegli.

Ante Šimundža
Ante Šimundža

Da je treba igrati tekmo po tekmo, se s trenerjem strinja Marko Šuler: “Vzdušje je super. Za nas je tekma kot tekma, nasprotnik je premagljiv. Maccabi je kar neugodna ekipa, so dokaj neučakani… Se jih da hitro presenetiti. Mi se znamo postavit. Oni nas podcenjujejo, njihov hendikep je, da ne igrajo doma.

Marko Šuler
Marko Šuler

Predstavniki kluba pa so pred tekmo še opozorili, da gre za tekmo visokega tveganja: “Vsi udeleženci tekme se moramo zavedati, da bo zaradi dogodkov po Evropi v sredo Ljudski vrt pod posebnim drobnogledom, zato skupaj namenimo apel navijačem o ničelni toleranci. Tekmovanja pod okriljem Uefe niso prostor za izražanje političnih prepričanj, prav tako ne za kakeršnokoli izražanje politične, verske ali rasne nestrpnosti. Vsakršno kršenje zahtev o ničelni toleranci bo imelo resne posledice… zato bomo skupaj z našimi navijači storili vse, da pošljemo v Svet sliko o zglednem obnašanju vseh, ki jim srce bije za NK Maribor.

Tekma NK Maribor – Maccabi Tel Aviv FC bo jutri v Ljudskem vrtu ob 20.30, povratna pa v torek, 5. avgusta (po našem času ob 20h), v Larnaki na Cipru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.