08:51, tor, 23. Apr

Še zadnji dan za doplačilo dohodnine iz drugega svežnja





Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2013 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v začetku junija. Takšnih zavezancev je 115.164, vsi skupaj pa morajo državi vrniti 41,4 milijona evrov. Tisti, ki izračuna niso prejeli, morajo napoved vložiti sami.

Davčna uprava RS (Durs) je konec maja v drugem svežnju odposlala 455.282 informativnih izračunov dohodnine za lani. Od teh jih je bilo približno 25 odstotkov z doplačili, dve tretjini pa z vračili.

Tisti zavezanci, ki so lani med letom plačali preveč akontacije dohodnine, so preplačane zneske prejeli na svoje bančne račune že minuli teden, če morajo dohodnino doplačati, pa se jim rok izteka danes. Povprečni znesek doplačila znaša 359 evrov.

Ob tem so na Dursu spomnili, da je mogoče odmerjeni davek poravnati v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke, obrazec pa je mogoče vložiti osebno ali po pošti pri Upravi za davčno računovodstvo in finance v Celju ali Kranju, lahko pa tudi elektronsko prek sistema eDavki.

Zavezanci, ki informativnega izračuna niso prejeli, morajo dohodninsko napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do 31. julija.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.