13:50, čet, 28. Mar

Ruški občinski svetniki podpirajo investicije





Na včerajšnji, 19. redni seji občinskega sveta Občine Ruše, so svetniki potrdili letni program športa, obravnavali končna poročila nadzorov Občine Ruše, OŠ Janka Glazerja in CEZAMa in v svojih vrstah pozdzavili novega člana. Jerneja Brgleza, ki je odstopil v začetku januarja letos, je nadomestil Aleksander Brunčko.

Člani občinskega sveta so potrdili mandat Aleksandru Brunčku (SDS) potem, ko Marina Šavora ni sprejela mandata. Med ostalimi točkami dnevnega reda so dopolnili letni načrt ravnanja s stvarnim premoženjem, s katerim lahko občina pristopi k nakupu parcele iz stečaja ob objektu bivše gostilne Mulej, ki ga je občina že kupila. S tem bi se objekt z okoliškim zemljiščem prodal ponudniku primernih storitev v centru Ruš. So pa naj tej seji poudarili, da Občina nasprotuje selitvi Upravne enote iz centra mesta v objekt ob Hotelu Veter, ki ga je pred kratkim kupilo Ministrstvo za javno upravo.

Aleksander Brunčko ponovno občinski svetnik.
Aleksander Brunčko ponovno občinski svetnik.

Več športa za mlade
Občinski svetniki in svetnice so potrdili letni program športa. Župan Uroš Razpet je seznanil svetnike o predlogu, da se stara telovadnica v ruški osnovni šoli nameni za borilne športe ter ustrezno opremi, čemur vodstvo osnovne šole nasprotuje. Zahvalil pa se je svetnikom za podporo pri postavitvi drsališča, ki je predvsem otrokom ponudilo ustrezne vsebine v zimskem času in pokazalo, da je takšen objekt v kraju potreben tudi v bodoče.

Obetajo se investicije
– V začetku letošnjega leta se je pričela gradnja kolesarske poti. Ta zaradi vremenskih razmer trenutno miruje, sicer pa urejajo meje z lastniki mejnih parcel in pridobivajo gradbeno dovoljenje za premostitvene objekte. Pripravlja se dokumentacija za obnovo Doma kulture in mrliške vežice na ruškem pokopališču, v kateri se bo predvsem ustrezno uredil prostor za svojce.
– Trgovska družba Hofer je kupila zemljišče nasproti Hotela Veter, kjer bo zgradila objekt za svojo trgovino in drogerijo DM.
– S Skladom kmetijskih zemljišč RS pa se Občina Ruše dogovarja o pridobitvi parcel na katerih je Letni oder. Njihov večinski lastnik je namreč še vedno Sklad.

Poročila o nadzorih praktično “bp”
Nadzorni odbor je predstavil poročilo o delu. Izpostavili so povišanje sredstev Občine za oskrbovance v domovih za starejše oz. nejasnosti plačila vrste storitve. Opomnili so tudi na izostanek poročil nekaj športnih društev, hkrati pa, da so jih nekateri pripravili zelo na hitro. Ob koncu seje pa je župan Razpet vsem svetnikom in občanom čestital za pridobljeno nagrado Zlati kamen, s katero so postale Ruše najbolj razvojno prodorna občina v vzhodni Sloveniji. V tem smislu je komentiral nagrado z besedami, da se je prepoznalo dobro delo celotne občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.