17:13, čet, 28. Mar

Ruški koči mednarodna nagrada





Ruška koča na Pohorju je bila izbrana za slovensko “naj smučarsko kočo”. Vse mednarodne izbrance so razglasili na spletnem portalu World Ski Awards. Maksimiljana (Milana) Klančnika, prvega moža Ruške koče, je nagrada “čisto presenetila“.

Vir: worldskiawards.com
Vir: worldskiawards.com

Sploh nisem vedel“, nam je po telefonu povedal Klančnik, ki se sicer veseli vsakršne, še posebej pa mednarodne nagrade in promocije, ki lahko sledi iz tega. Povedal je, da so ga z novico seznanili gostje. “Najprej sem mislil, da se nekdo heca“, je razlagal Klančnik, “zdaj, ko pa ste me poklicali še vi in, ko sem videl novico na spletu, pa vidim, da je res nekaj na tem.

Vir: ruskakoca.si
Vir: ruskakoca.si

“Smučarski oskarji”
V organizaciji World Ski Awards najboljše med ponudniki smučarskih prenočišč, hotelov, koč in gostinskih storitev, razglasujejo od leta 2013. Letos so se v vseslovenski konkurenci med zmagovalce vpisali:
– Ruška koča na Pohorju (naj smučarka koča)
– Krvavec (naj smučišče in naj butični, smučarski hotel)
– Ramada v Kranjski gori (naj hotelski kompleks)

Vir: ruskakoca.si
Vir: ruskakoca.si

“Najstarejša pohorska postojanka”
Ruška koča je danes družinsko podjetje “s planinsko strastjo“, so zapisali na njihovi spletni strani. Prevzeli so jo leta 1986. “Spoštujemo in se zavedamo lepote, ki jih ponuja naš domači kraj – zato nam je toliko večjega pomena, da imamo čast deliti le to z Vami“, so dodali ob izražanju hvaležnosti, da obstaja takšen ambient, ki lahko odvzame dih in vabi k športnemu dnevu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.