16:13, čet, 18. Apr

Razstava psov – »CAC Koroške 2014«





Dobrodošli v svetu sožitja z živalmi in prijateljstva na 3. državni razstavi psov vseh pasem – CAC KOROŠKE 2014, z mednarodno udeležbo.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Z veseljem načrtujejo in pripravljajo 3. državno razstavo psov vseh pasem, ki bo na letališču Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu 18. maja 2014, s pričetkom otvoritve ob 09.30 uri. Dovod psov in prijave razstavljavcev se bo pričela od 07.00 ure dalje.

Koroški kinologi so se ponovno združili s ciljem, da organizirajo državno razstavo vseh pasem psov. Na prejšnjih razstavah je sodelovalo tudi večje število razstavljavcev iz dvanajstih držav. Kinologi treh kinoloških društev in pasemskega kluba iz Raven smo izjemno počaščeni nad zaupanjem Kinološke zveze Slovenije, ki jim omogoča izvedbo državne razstave v sorazmerno majhni, a nad vse lepi Koroški krajini, v osrčju severovzhodne Slovenije. Na tem območju so se povezali Lovsko kinološko društvo Koroške, Kinološko društvo Slovenj Gradec, Koroško kinološko društvo in Slovenski klub za nemške doge in videli v tej povezavi izziv, saj imajo skupaj veliko kinološkega znanja in organizacijskih sposobnosti za kvalitetno pripravo razstave. Organizatorji se bodo še posebej potrudili, da bo imel sleherni razstavljavec, gost in gledalec priložnost videti pomembne aktivnosti številnih razstavljavcev in hkrati priložnost videti in občutiti tudi del partnerskega mesta Evropske prestolnice kulture Slovenj Gradca, Mesta miru, njene lepote in njen razvojni napredek.

Za zdravo življenje sleherni človek potrebuje stalni in stabilni ritem, za kar so pomembne aktivnosti na različnih področjih življenja, kot npr.: sprehodi, športne, lovske in kinološke aktivnosti in še vrsta drugih dejavnosti za doseganje načrtovanih ciljev, da se zaveda kam in kako umestiti sebe, da bo ustrezno koristil sebi, svojim bližnjim, svojim živalskim prijateljem in družbi nasploh.
Razstava pasem psov bo zajemala vseh 10 FCI skupin in sicer: FCI 1 – ovčarski in pastirski psi (razen švicarskih planšarskih psov) (Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Cattle Dogs)), FCI 2 – pinči, šnavcerji, molosoidi in švicarski planšarski psi (Pinscher and Schnauzer – Molossoid Breeds – Swiss Mountain and Cattle Dogs and Other Breeds), FCI 3 – terierji (Terriers), FCI 4 – jazbečarji (Dachshunds), FCI 5 – špici in pratipski psi (Spitz and Primitive types), FCI 6 – goniči in krvosledci (barvarji) (Scenthounds and Related Breeds Scenthounds), FCI 7 – ptičarji (Pointing Dogs), FCI 8 – prinašalci, šarivci in vodni psi (Retrievers – Flushing Dogs – Water Dogs Retrievers), FCI 9 – družni psi (Companion and Toy Dogs Companion), FCI 10 – Hrti (Sighthounds).

Vodnik psa ima za pripravo psa na razstavo ter nadaljnje razvrščanje izredno odgovorno nalogo. Svojega štirinožnega prijatelja mora pripraviti na razstavo tako, da poskrbi za dlako in videz psa, kar je pa še pomembnejše, da psa razbremeni spremembe okolice, prisotnosti drugih razstavljavcev in gledalcev ter ga umiri tako, da se pes v svoji sproščenosti prikaže v vsej svoji karakterni veličini in lepoti. Na razstavi bodo razstavljeni tudi psi, ki jih razstavljavci pogosto razstavljajo in so že dosegli najvišje nazive na razstavah (CAC, BIS, CACIB..), zato bodo gledalci na razstavi lahko videli veliko lepih predstavnikov svoje pasme, na enem mestu. Prav zaradi tega bodo imeli kinološki sodniki težko in odgovorno nalogo oceniti lepoto in stas psa ter hkrati izbrati najlepšega psa pasme in same razstave.

Resnično želijo, da si razstavo CAC KOROŠKE 2014 ogledate v čim večjem številu in spremljate odločitve strogih očes uglednih in priznanih mednarodnih kinoloških sodnikov. Čar razstave je, da so razvrstitve psov odvisne predvsem od priprave in »trenutnega« razpoloženja psov, zato zmagovalec ali najlepši pes ni naprej znan. Razstavljavci vedo, da je na vsaki razstavi lahko le eden pes najlepši, a zaradi tega nihče ni razočaran nad svojim psom, če na razstavi ne zmaga oz. ni njegov pes proglašen za najlepšega psa, saj vedo, da je lahko že na naslednji razstavi drugačna razvrstitev.

Koroški kinološki klubi in pasemsko društvo so si z velikim trudom zagotovili, da lahko organizirajo kinološko razstavo na Koroškem. Njihova želja je, da si razstavo ogleda čim večje število gledalcev in če morda oklevate pri nakupu hišnega ljubljenčka, katero pasmo izbrati, boste na razstavi imeli možnost videti tudi želeno pasmo psa, izmenjati izkušnje z vodniki ter si s tem olajšati postopek pri odločitvi za kasnejši nakup.

Kdor želi razstavljati, se lahko še prijavi do 10.05.2014. Prijavnico najdete na spletni povezavi www.kinoloskosg.com/dokumenti/PrijavnicaCACKoroska2014.doc .

Program razstave bo potekal po naslednjem: 7.00 – 9.30 Dovod psov, 9.30 – 10.00 Otvoritev, 10.00 – 14.00 Ocenjevanje psov, 12.00 – 15.00 Agility in Junior / Senior Handling in od 15.00 – 17.00 Defile prvakov.

Na razstavnem prostoru si bo možno ogledati in nabaviti vso potrebno opremo za svoje štirinožce. Prav tako bo poskrbljeno za prehrano in pijačo. Vljudno vabljeni !

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.