08:24, čet, 25. Apr

Ptujska tržnica: Revizijska komisija odobrila razpis za prenovo





Državna revizijska komisija je pritrdila že nekaj časa objavljenemu javnemu razpisu Mestne občine Ptuj, s katero ta išče izvajalca gradbenih del za prenovo mestne tržnice, so sporočili iz občine in dodali, da so s tem izpolnjeni pogoji za nadaljevanje projekta. Večkrat preloženo odpiranje ponudb je tako predvideno za 19. april.

Državna revizijska komisija je presojala skladnost razpisa za oddajo javnega naročila za izvedbo gradbenih del pri prenovi mestne tržnice na podlagi zahtevka za revizijo, ki jo je sprožilo podjetje GP Project Ing. Zahtevek omenjenega ptujskega gradbenega podjetja je zavrnila kot neutemeljen.

Vir: MO Ptuj
Vir: MO Ptuj

 

Kot pojasnjujejo na ptujski občini, je revizijska komisija ugotovila, da je bil razpis skladen z zakonodajo, z objektivnimi merili za izbor najugodnejšega ponudnika, odločitve Mestne občine Ptuj pri vseh postopkih za oddajo javnega naročila pa pravilne.

S tem so po njihovem izpolnjeni pogoji za nadaljevanje ureditve mestne tržnice, saj so bili razpisni pogoji tudi po mnenju državnih revizorjev določeni ustrezno in na podlagi objektivnih ter za takšne projekte povsem primerljivih meril.

Kot še dodajajo na občini, to potrjuje njihove trditve, da pri razpisu ni bilo privilegiranih ponudnikov, kar je bil eden od očitkov tistega dela mestnih svetnikov, ki so na izredni seji zahtevali razveljavitev razpisa.
trznica ptuj

Zaključena revizija občini zdaj omogoča izbiro najboljšega ponudnika, podpis pogodbe in začetek gradbenih del. Po besedah župana Mirana Senčarja so takšno odločitev državne revizijske komisije pričakovali, ta pa potrjuje, da so vse postopke izvedli zakonito, gospodarno in transparentno.

“Zdaj lahko s polno paro nadaljujemo projekt prenove mestne tržnice, s čimer bo mesto korak za korakom prenovilo svoje zgodovinsko jedro, da bo privlačno za prebivalce in obiskovalce,” je bil razpleta vesel Senčar, ki si želi najugodnejšega izvajalca s pravim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Ob tem je še enkrat poudaril, da je obnova mestne tržnice zahteven projekt, saj gre za tlakovanje ogromne površine. Prav zato so v razpisu tudi navedli pričakovanja glede dosedanjih referenc, hkrati pa izvedli odprti postopek brez pogajanj, kjer ni mogoč kakršen koli vpliv na izbiro izvajalca, s tem pa je po njegovem zagotovljena enaka, transparentna in objektivna obravnava vseh ponudnikov.

Kot predvideva razpis, bo izbrani izvajalec z deli začel takoj po sklenitvi pogodbe, pri čemer je kot maksimalni čas gradnje predvidenih sedem mesecev. Naložbo bo ptujska občina pokrila s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), ocenjena pa je na 4,8 milijona evrov.

Ptujski mestni svetniki, ki se bodo na seji znova zbrali v ponedeljek, pa so med tem še vedno v pričakovanju odločitve upravnega sodišča. Župan je namreč sodišču odstopil v presojanje zakonitost njihovih sklepov, ki so jih sprejeli že februarja in s katerimi so med drugim prav tako zahtevali preklic javnega naročila za izvedbo gradbenih del pri prenovi tržnice.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.