17:00, pet, 19. Apr

Ptujčani nezadovoljni z organizacijo v karnevalski dvorani na Ptuju





Kurentovanje na Ptuju se je komajda prav začelo, organizatorji karnevalske dvorane pa so že začeli z odpovedovanjem dogodkov. Ptujčani so ogorčeni nad letošnjo organizacijo, kar lahko zasledimo na Ptujskih ulicah in socialnih omrežjih, kjer lahko zsledimo polno zgroženih komentarjev nad organizacijo.

Po lanski uspešni organizaciji v karnevalskem šotoru na Ptuju, ki jo je izvedla občina sama, so letos Ptujčani pričakovali odlično organizacijo Kurentovanja, s strani novo ustanovljenega Zavoda za turizem Ptuj z direktorico Katjo Gönc. Zavod je sicer financiran z občinske proračunske postavke, a se ni zgodilo nič od tega. Raje so predali organizacijo mariborski agenciji Novelus, ki je še prejšnji teden na novinarski konferenci napovedovala ogromno obiska in zanimive dogodke.

Čeprav je izbor glasbenikov pester, pa obiskovalcev oziroma Ptujčank in Ptujčanov to očitno ni pritegnilo in prepričalo.

Prva sobota v karnevalski dvorani je resda bila nabito polna, saj je nastopila Severina, vendar so obiskovalci že takoj opozorili na več pomanjkljivosti. Ena večjih napak je po mnenju obiskovalcev brezgotovinsko poslovanje, ki je prineslo največ negodovanj.

Vir: Facebook Kurentovanje
Vir: Facebook Kurentovanje

Med komentarji na Facebook strani Kurentovanje smo našli tudi tega:

Vir: Facebook Kurentovanje
Vir: Facebook Kurentovanje

Ptujčanke in Ptujčani tako več kot očitno niso zadovoljni z organizacijo letošnje karnevalske dvorane. Zato je nastal tudi ta nekoliko daljši zapis na Facebook strani Kurentovanja.

Vir: Facebook Kurentovanje
Vir: Facebook Kurentovanje

Neobveščenost medijev

Tudi sami smo se srečali s posledicami slabe organizacije. Organizatorji so očitno zaradi nezanimanja oziroma premalo prodanih vstopnic za dogodke, te začeli odpovedovati, ob tem so pa vendarle pozabili na obveščanje sedme sile.

Tako smo zgolj po naključju našli objavo, v kateri obiskovalce obveščajo, da odpadeta dva dogodka, ker da niso prodali dovolj vstopnic. Predstava “Bunderla in Godler show” in predstava Jonasa Žnidaršiča sta očitno ti dve, ki nista poželi dovolj zanimanja.

Vir: Facebook Kurentovanje
Vir: Facebook Kurentovanje

Očitno se je podobno zgodilo tudi s ponedeljkovim “Seniorskim pustovanjem“, za katerega mediji prav tako nismo bili obveščeni, da je odpadlo. Smo se pa zato znašli pred prazno dvorano, po kateri se je osamljeno sprehajal zgolj en varnostnik. Da o smeteh pred šotorom, ki so bile posledica prejšnje noči (Severina) ne govorimo. Za pojasnila smo prosili tako Zavod za turizem Ptuj, Mestno občino Ptuj, kot Agencijo Novelus. Na njihove odgovore še čakamo.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.