21:40, sre, 24. Apr

Ptuj je postal zelena destinacija





Ptuj se je pridružil zelenim destinacijam Slovenije, ki sodelujejo v tako imenovani zeleni shemi Slovenske turistične organizacije. Na dogodku Global Green Destinations Day so na Ljubljanskem gradu naziv zelena destinacija podelili osmim destinacijam, ki so se pridružile slovenski zeleni mreži. Ptuj je prejel srebrni zeleni znak, kar ga med zelenimi mesti v Sloveniji uvršča zelo visoko. 

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh treh stebrih trajnostnega razvoja.

Na Ptuju smo se odzvali na javni poziv Slovenske turistične organizacije za pridobitev znaka Slovenia Green Destination in konec avgusta tudi uspešno zaključili poročanje, ki temelji na globalnem standardu za presojo trajnostnega poslovanja turističnih destinacij Green Destinations Standard in naboru kazalnikov orodja ETIS – kompleksen sistem, sestavljen iz več korakov in orodij. Prijavo je koordiniral Zavod za turizem Ptuj,” so sporočili iz Zavoda za turizem Ptuj.

green1_ptuj
FOTO: Zavod za turizem Ptuj

»S pridobitvijo znaka pa se delo šele prav začne, saj se želimo na globalnem turističnem trgu vzpostaviti kot okolju in družbi prijazna destinacija, kar pa zahteva delo vseh, ki na Ptuju živijo,« pojasnjuje Katja Gönc, direktorica Zavoda Za turizem Ptuj in koordinatorica zelene sheme na destinaciji.

green2_ptuj
FOTO: Zavod za turizem Ptuj

»Dokazali smo, da izpolnjujemo kriterije za zeleno destinacijo, zdaj pa se začno naša prizadevanja za sezonsko porazdelitev turizma, aktivno vključevanje lokalne skupnosti, za uvajanje zelenih inovacij ter nenehna odgovornost do naravnega in družbenega okolja,« je zapisala Gönčeva.

FOTO: Zavod za turizem Ptuj
FOTO: Zavod za turizem Ptuj

Zeleno politiko slovenskega turizma je za destinacijo Ptuj ob Svetovnem dnevu turizma, 27. 9. 2016, podpisal župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar: »S podpisom se zavezujemo, da si bomo prizadevali uresničevati deset trajnostnih načel in si nenehno prizadevali za izboljšave. Turizem je pomemben segment razvoja Mestne občine Ptuj in prejeto priznanje pomeni tudi dodatno kredibilnost na turističnem trgu.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.